Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izmjene tku-a

Sindikati odbili arbitražu, Mrsić nudi novi ugovor s aneksom

'28.03.2012., Zupanijska palaca, Varazdin - Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsic u radnom je posjetu Varazdinu. Nakon susreta s zupanom Predragom Stromarom sastao se s gradonacelnikom Hab
'Marko Jurinec/PIXSELL'
27.07.2012.
u 17:17

Mrsić odgovorio je da je referendum legitimno pravo sindikata, ali i podsjetio da sindikati za određene odluke koje su donosili u prošlosti, nisu provodili referendume

Sindikati su odbili prijedlog Vlade da o izmjenama i dopunama Temeljnog kolektivnog ugovora u ovom trenutku odlučuje arbitraža jer žele svome članstvu dati priliku da se o svemu izjasne na referendumu početkom rujna. Poručili su to predsjedniku pregovaračkog odbora Nevenu Mimici čelnici triju sindikata obrazovanja i sindikata medicinskih sestara.

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić kaže da je ovu reakciju očekivao. – Vlada će idući tjedan povući pravne poteze koji su joj na raspolaganju, a jedan je i otkazivanje Temeljnog kolektivnog ugovora za javne službe, ali s ponudom novog koji bi vrijedio četiri godine sa svim materijalnim pravima koja su u sadašnjem ugovoru i s aneksom koji bi govorio o tome da se treba odreći isplate dijela materijalnih prava za 2012. i 2013. godinu da održimo radna mjesta i isplatu plaća – rekao je Mrsić te dodao kako su pregovori uspjeli s državnim službenicima i namještenicima, pa se nada da će i s javnim službama.

Na pitanje novinara zašto ne pričekaju sindikate da provedu najavljeni referendum o izmjenama Temeljnog kolektivnog ugovora, odgovorio je da je referendum legitimno pravo sindikata, ali i podsjetio da sindikati za određene odluke koje su donosili u prošlosti nisu provodili referendume.

Komentara 10

AL
AlienattacK
19:11 27.07.2012.

Vide nam Miralema i čuda od ministra

DO
DONJA
20:19 27.07.2012.

Nekulturni ministar,sinoć je pokušao voditi emisiju *OTVORENO*,na sreću nije uspio

OS
osica
18:27 27.07.2012.

ministar nam je na čudu - sve nešto bi ali ne - boji se posljedica svojih poteza. Sindikati imaju ugovor koji vrijedi jo 3-4 godine, pravo je struka, puna zamki za neprofesionalca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije