Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUČIŠĆA

Sindikalistu u Jadrankamenu uručen otkaz usred štrajka!

kamenolom
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
15.12.2011.
u 12:43

Trojica radnika dobila su izvanredni otkaz ugovora o radu. "Štrajk nastavljamo i dalje. Sada tražimo i bezuvjetan odlazak uprave" izjavio je Tonči Drpić, predsjednik sindikata

Trojica radnika Jadrankamena, čiji su radnici u štrajku od početka tjedna, dobila su otkaze ugovora o radu. Jedan od njih je i Tonči Drpić, predsjednik Samostalnog sindikata Jadrankamena koji je i poveo radnike u sindikalnu akciju kako bi zaštitili 28 svojih kolega koji su bili na popisu viška zaposlenika. 

– Štrajk nastavljamo i dalje. Sada tražimo i bezuvjetan odlazak uprave. Njima bi moralo biti poznato da sindikalni povjerenik po zakonu ne može dobiti otkaz dok je na toj funkciji, a ni šest mjeseci nakon što je prestane obnašati. Naš predsjednik uprave donio je neke odluke koje su van pameti. Ukinuo nam je autobuse i topli obrok – izjavio je Drpić.

Skupština Sindikata održala je sastanak i odlučila da neće priznati nijednu odluku koju je donijela uprava tijekom trajanja štrajka. Štrajka 240 radnika i većina su članovi sindikata. Štrajku se službeno nije pridružilo njih oko 30, ali ni oni nisu došli raditi. 

Komentara 3

AK
akil
21:04 15.12.2011.

Pilali su granu na kojoj sjede.Mnogi hoće socijalizam uvesti u privatne tvrtke,eeee,ne ide to u privatnom poduzeću.Uostalom mora se znati tko je šef a tko radnik.Pregovarat da,ali raditi i dalje proizvodioti.Tko će šefu nadoknaditi gubitak?Treba se i na to naviknuti da gdje nisi orao i sijao,nemožeš niti žnjati!

BO
bomba
03:28 16.12.2011.

akil primjer BMW Minhen 1995 ili 1996 BMW uprava odlučuje da se ukinu božičnice za radnike. sindikat štrajk. Nije se radilo dok je sindikat pregovarao, jer pregovori bi otišli u beskonačnost dok radiš ali ako stojiš sa trakom onda see stvara minus i nije ti interes odugovlačiti već donijeti što prije odluku. Sindikat BMW-a nije htio prekinuti štrajk dok se ne vrati na snagu božičnica radnicima koja iznosi od 70-120 % plaće radnika a postotak zavisi od godina staža u BMW-u mimo povratka za kaznu uprava BMW-a je morala povečati plaću za 3% kao kazna što su takvo što pomislili i da im ne padne u budučnosti takvo što. inače BMW svojim radnicima daje 14 plaća + božičnicu. Regres u punom iznosu plaće, bonus isto tako i božičnicu kako sam već naveo. U Svibnju ide bonus za prošlu godinu u Lipnju regres a u Studenom božičnica. I opet se štrajkovalo, zanimljivo.

BO
bomba
03:35 16.12.2011.

Akil plaća niej nikad kasnila jednog dana. Plaća je točno 20 - tog u mjesecu a ako je 20. nedjelja onda je plaća u petak 18. a nikako nije 21. u mjesecu. To je kapitalizam o kojem ti govoriš aa opet su štrajkali kad se upravi prohtje na radnicima štedjeti. tamo je sindikat izrastao u vječitoj borbi za radnika dok je u nas 50 godina služio da radnicima osigura zimnicu i kad je dobiješ bude roba sa greškom. Grah pun žižuljica krompir koji je proklijao u 10. mjesecu i tako dalje. To su bili sindikati u socijalizmu dok su sindikati u kapitalizmu borci za radnike a ne skupljači zimnice. Ti si pobrko lončiće i nisi baš upućen u sva događanja prije i danas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije