Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MJERE ZBOG EPIDEMIJE

Plenković najavio rezanje proračuna, sindikalisti poručili: 'Ne vjerujemo da će rezati plaće'

Foto: PIXSELL
1/6
19.03.2020.
u 23:01

Krešimir Sever tvrdi kako je iz obraćanja shvatio da Vlada planira rezati investicije i nekakve druge kategorije

Premijer Andrej Plenković najavio je nove mjere koje će se ticati proračuna: "Morat ćemo preispitati sve stavke proračuna. Ministri su dobili naputak da režu sve što nije nužno, osim sektora zdravstva, izdavanja za mirovine i socijalna davanja. Ovo su teški dani i drugi veliki ispit za Hrvatsku".

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec komentirao je za Dnevnik.hr nove najavljene mjere.

U tim se mjerama nije spominjalo školstvo što je Mihalinec komentirao: “On je spomenuo druge rashode proračuna, sigurno nije spomenuo rashode za zaposlene, što znači rashode za plaće“ i dodao "mislim da bi sve trebalo ostati kako je za zaposlene. Izdaci za zaposlene moraju ostati i dalje".

Na pitanje novinara što će se dogoditi uskrati li se školstvu ono što su izborili štrajkom, kaže kako se radi o hipotetskom pitanju. "Sigurno se ne može dogoditi ništo naprasno - da Vlada nešto sreže, a da nije pokušala razgovarati sa socijalnim partnerima", zaključio je Mihalinec.

Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnog hrvatskog sindikata tvrdi kako je iz obraćanja shvatio da Vlada planira rezati investicije i nekakve druge kategorije.

"Nisam uvjeren da će rezati plaće", rekao je i dodao "to bi posredno bio udar upravo na gospodarstvo zbog smanjenja potrošnje", istaknuo je Sever i rekao kako je proteklih mjeseci BDP rastao upravo sa solidnim udjelom povećanje potrošnje.

"Bude li to potrajalo kako su neki od pesimista najavljivali i do dvije godine, ne želim niti pomišljati što će se tada događati, ne samo u Hrvatskoj nego i u cijelom svijetu. Uvjeren sam da tako dugačku krizu ne bi mogla izdržati ni puno jača gospodarstva, poput Njemačke i Francuske, a kamoli Hrvatske. Želio bih vjerovati da će se to riješiti u nekom razumnijem vremenu", zaključio je Sever.

VIDEO Psihologinja Martina Čarija otkriva kako pomoći sebi i drugima u samoizolaciji

Komentara 30

Avatar Motorhead
Motorhead
23:41 19.03.2020.

Ova dva debila ništa ne rade 25 godina i imaju plaću od cca 20000 kuna. Lako tuđim k.rcem mlatiti po koprivama

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
23:38 19.03.2020.

Ako se svima reže , režite i prosvjetarima , režite svima osim liječnika i ostalog med. osoblja .

ST
stefj
00:52 20.03.2020.

Naravno da su se ucjenjivači prvi javili. Došla im je u pitanje isplata otkupnine... No ne moraju se bojati. Ova država nije nikada nekom u državnim i javnim strukturama uskratila nešto, neće niti sada. Mogu mirno spavati, mi ostali ćemo ovo sve platiti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije