Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPREČNA MIŠLJENJA

Mihalinec: Ne čuvati djecu u školama, već u prostorijama mjesnih odbora

Branimir Mihalinec
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
13.03.2020.
u 13:43

"Nadam se da ćete uvažiti naše prijedloge, jer oni idu u smjeru brige za zdravlje, a istovremeno izražavaju spremnost za održavanje nastave u ovakvim izvanrednim situacijama", poručuje Mihalinec ministrici Divjak.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec u petak se u pismu ministrici obrazovanja Blaženki Divjak usprotivio preporuci da se od zaraze koronavirusom djeca čuvaju u školskim ustanovama, već tvrdi da čuvanje djece treba osigurati u prostorijama mjesnih odbora.

Mihalinec u pismu navodi kako sindikat pozdravlja odluku Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu o obustavi nastave u svim osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj, ali ne podupiru preporuku da se djeca čuvaju u školskim ustanovama, posebno u srednjim školama.

Predlažu, naime, da se o tome pobrine lokalna zajednica i osigura čuvanje djece u prostorijama mjesnih odbora, kao i da se svim nastavnicima omogući održavanje nastave putem virtualnih učionica od kuće ukoliko za to imaju uvjete.

"Naime, mnogi nastavnici na posao dolaze javnim prijevozom, te su tako u opasnosti zaraziti se i prenositi zarazu dalje na svoje kolege, obitelj i ostale građane. U mnogim školama nema dovoljno jakog signala za internet da bi svi nastavnici istovremeno održavali virtualnu nastavu, a i malo je prostorija u kojima postoji signal pa bi nastavnici bili primorani održavati virtualnu nastavu istovremeno u istoj prostoriji", ističe Mihalinec.

Naglašava kako je briga za zdravlje najvažnija, kako učenika, tako i svih školskim zaposlenika te njihovih obitelji.

"Nadam se da ćete uvažiti naše prijedloge, jer oni idu u smjeru brige za zdravlje, a istovremeno izražavaju spremnost za održavanje nastave u ovakvim izvanrednim situacijama", poručuje Mihalinec ministrici Divjak.

Tema: Koronavirus

Ako sumnjate da imate koronavirus ne idite izravno u bolnicu nego nazovite svog liječnika ili dežurnog epidemiologa na brojeve u svojoj županiji:

Komentara 3

Avatar GRDASIC
GRDASIC
15:36 13.03.2020.

A zašto ne u Saboru???

JG
jozagulikoza.guli
15:25 13.03.2020.

Koja bedastoća, strahota.

KA
Kalimero4
04:54 14.03.2020.

Nakon štrajka prosvjetara,sada i korone,djeci se škola ogadila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije