Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlast bez komentara

Sin ubijenog novinara Jamala Khashoggija napustio Saudijsku Arabiju

Jamal Khashoggi
Foto: Reuters/PIXSELL
25.10.2018.
u 22:07

Zasad nema komentara saudijskih dužnosnika, ali je Whitson rekla da je Salahu i njegovoj obitelji odobren izlazak iz zemlje pošto im je ukinuta zabrana putovanja

Salah, sin novinara Jamala Khashoggija koji je 2. listopada ubijen u saudijskom konzulatu u Istanbulu, napustio je Saudijsku Arabiju s obitelji, pošto im je ukinuta zabrana izlaska iz zemlje, priopćio je u četvrtak Human Rights Watch (HRW).

"Salah i njegova obitelj su u ovom času u zrakoplovu za (Washington) DC", rekla je za AFP Sarah Leah Whitson, ravnateljica za Bliski istok u HRW-u.

Zasad nema komentara saudijskih dužnosnika, ali je Whitson rekla da je Salahu i njegovoj obitelji odobren izlazak iz zemlje pošto im je ukinuta zabrana putovanja.

Jamal Khashoggi, saudijski novinar i oporbeni aktivist koji je živio u egzilu u Sjedinjenim Državama, gdje je surađivao s Washington Postom, ubijen je 2. listopada u prigodi posjeta saudijskom konzulatu u Istanbulu, gdje je trebao obaviti formalnosti u vezi s vjenčanjem za tursku državljanku.

Saudijske vlasti koje su isprva nijekale novinarovu smrt, pod međunarodnim pritiskom su iznosile nekoliko inačica događaja dok napokon u četvrtak nisu priznale, zahvaljujući informacijama iz Turske, da su osumnjičenici za ubojstvo Khashoggija počinili "planiran" zločin.

Prijestolonasljednik Mohammed bin Salman i kralj Salman od Saudijske Arabije u utorak su primili Salaha i brata Jamala Khashoggija u kraljevskoj palači u Riyadhu. Kralj i prijestolonasljednik su uputili izraze sućuti članovima Khashoggijeve obitelji, objavila je službena saudijska agencija SPA.

>> Pogledajte tko su bili ovi misteriozni ljudi

 

Komentara 1

KA
KaraMarko
06:19 26.10.2018.

Gdje je otisao...u Njemacku?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije