Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počelo suđenje

Sin ubijenog dobacio optuženima: Riješit ću vam najmilije!

hudorovic (1)
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
1/9
07.04.2011.
u 08:41

U listopadu prošle godine ubijen je Mate Velić, a njegova supruga Draga Jurković i 15-godišnja kćer su prostrijeljene. Pucnjava se dogodila na parkiralištu ispred trgovačkog centra Supernova.

Užasnula sam se kad sam čula kako meci koje su Hudorovići počeli ispaljivati nas lome staklo i metal na našem tamiću. Moj Mate je odmah ono malo dijete staro tri godine spustio pod noge da ga zaštiti, no odmah zatim je pao. Znala sam da je mrtav, no ništa nisam htjela govoriti. Tad je moja kćer pala na šajbu – dio je to šokantnog svjedočenja Drage Jurković nakon čega je počela plakati.

Neviđene mjere sigurnosti

Njenim svjedočenjem započeo je na Županijskom sudu u Karlovcu suđenje za ubojstvo, te niz pokušaja ubostva Jurju (37) i Nenadu (34) Hudoroviću, te Jurjevu maloljetnom sinu Mili koji je u to vrijeme imao tek 14 godina. Sudi im se zbog krvavog obračuna na cesti na prilazu Karlovcu koji je završio na parkiralištu Trgovačkog centra Supernova. U tom obračunu ubijen je Mate Velić, a njegova supruga Draga Jurković i 15-godišnja kćer su prostrijeljene.

Suđenje je počelo uz dosad neviđena mjere osiguranja izvan i u zgradi karlovačke Palače pravde. Na trgu ispred suda okupilo se pedesetak pripadnika suprotstavljenih obitelji, no i znatan broj policajaca, a angažirana je i Interventna policija. Predsjednik sudskog vijeća Ante Ujević zabranio je rodbini i prijateljima ulazak u sudnicu kako bi održao red na suđenju, pa su proces pratili samo novinari. I svjedoci su jedan po jedan uz pratnju pravosudnih policajaca dovođeni do sudnice.

Draga Jurković u svom je svjedočenju jasno rekla da je vidjela kako je na njih, prateći ih u Audiju počeo sa suvozačkog mjesta na njih pucati Juraj Hudorović. Tvrdila je i da joj je sin Frane, koji je vozio kamion, u jednom trenutku rekao da puca i Nenad.

I ranije bilo ubojstava

– Nisam vidio da je i Nenad pucao, ali sam siguran da se pucalo iz dva pištolja jer sam opaljenja čuo istovremeno. Ni u jednom trenutku nas nisu pretekli jer im to nisam dopustio. Da su me ta dva manijaka preteki pobili bi nas sve – rekao je Frane Velić, na što ga je predsjednik sudskog vijeća Ante Ujević upozorio da shvaća njegovu poziciju, ali ipak mora birati riječi.

Na pitanje jesu li i oni imali pištolje ili neko drugo oružje odgovorio je:

– Kad sam vidio da mi je ubio oca, da sam imao pištolj, stao bih i izašao van – rekao je odlučno.

Na kraju, Frane Velić je pri izlasku iz sudnice nešto dobacio okrivljenim Hudorivićima. Na to je reagirao Juraj Hudorović rekavši sucu Ujeviću:

– Zaprijetio mi je da će riješiti sve moje najmilije.

Taj dio je unesen u zapisnik, a obitelj Hudorović upućena je kako sve može prijaviti Državnom odvjetništvu.

Saslušani su i Nanad Bugarinović, Nikola Dabić, Marijan Udorović, Mate Udorović, te Mile Hudorović. Taj dio suđenja pokazao je dugogodišnju netrpeljivost među ovim obiteljima u kojima je već prije bilo ubojstava. Mile Hudorović jasno je rekao:

– Svi Velići su ubojice.

Komentara 5

Avatar BEBEK 2
BEBEK 2
23:52 07.04.2011.

Trebalo bi sad tuzit Slobodana Sijana, i Dusana Kovacevica, rezisera i scenaristu filma, \'\'Maratonci trce pocasni krug\'\', ... ja neznam da li su ta dvojica jos zivi, ali, inspiracija je potekla od njihova filma, garant, ..

RE
@rea
10:20 07.04.2011.

Zar su i klinca od 14 god. vodili u obračun ?!

OB
-obrisani-
15:05 07.04.2011.

ciganska posla....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije