Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLUMIO DA JE PLENKOVIĆEVO OSIGURANJE

Sin Emila Tedeschija doznao je kaznu za zaustavljanje trajekta i lažno predstavljanje

Zagreb: Emil Tedeschi i Nika Perenčević prate utakmicu KK Cedevita Olimpija - KK FMP
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
28.02.2024.
u 13:06

Glasnogovornica suda u Crikvenici Gordana Vulić Pavlović navela je da je "okrivljeni dostavio pisanu obranu sudu i u cijelosti priznao počinjenje prekršaja koje mu je stavljeno na teret".

Emil Tedeschi mlađi (29), sin poznatog poduzetnika, prekinuo je 13. svibnja 2022. godine isplovljavanje Jadrolinijina trajekta Ilovik na relaciji Valbiska – Merag jer mu se žurilo na Lošinj. U optužnom prijedlogu stoji da je Tedeschi junior obmanuo službe stojeći na trajektnom pristaništu Pinezići na otoku Krku, gdje je narušavao javni red i mir jer se lažno predstavljao djelatnicima Jadrolinije i 112 kao "djelatnik osiguranja predsjednika Vlade RH, gospodina Andreja Plenkovića".

Nadležne službe vrlo brzo su shvatile da Tedeschi mlađi nije službena osoba niti član osiguranja predsjednika Vlade te su o incidentu izvijestili policiju koja je Tedeschija prijavila za lažno predstavljanje u pogledu službene dužnosti ili društvene funkcije. Crikvenički Općinski sud potvrdio je za Jutarnji list da je donesena odluka koja je u međuvremenu postala pravomoćna. Glasnogovornica suda u Crikvenici Gordana Vulić Pavlović navela je da je "okrivljeni dostavio pisanu obranu sudu i u cijelosti priznao počinjenje prekršaja koje mu je stavljeno na teret".

– U vezi s time okrivljeni nije usmeno iznosio svoju obranu, pri čemu nije iznosio ni svoje imovinske prilike, već je obranu dostavio pisanim putem zastupan po branitelju. Citiranom presudom izrečena mu je novčana kazna od 99,54 eura uz naknadu troškova postupka u paušalnom iznosu od 13,27 eura – stoji u njezinu odgovoru.

VIDEO: Jandroković: Kolegice Pejović vi ste kvisling.

 

Ključne riječi

Komentara 20

DU
Deleted user
13:26 28.02.2024.

"Emil Tedeschi mlađi prekinuo je isplovljavanje Jadrolinijinog trajekta Ilovik na relaciji Valbiska - Merag jer mu se žurilo na Lošinj. Lažno se predstavljao "djelatnik osiguranja predsjednika Vlade RH, gospodina Andreja Plenkovića". - odrezali su mu kaznu cca 100 eura. Dobro da nije nikog zgazio ili ubio, sigurno bi mu zapaprili kaznu od 200 eura pa nek' si misli.

PA
pavlov
13:41 28.02.2024.

ovo je kazna za lažno pedstavljanje, Jadrolinija, valjda, može pokrenuti privatnu parnicu i tražiti naknadu štete, ali taj film nebumo gledali, ipak je to sin frenda Velikog Poglavice iz Peperminta!!!

SP
Stari_proleter
13:34 28.02.2024.

To je naša zlatna crvena mladež! Takvi nam kroje sve u državi. Kazna bi mu trebala biti određena prema primanjima, pa ne bi platio za njega smiješnu kaznu od niti 100 eura.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije