Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDAL

Sin branitelja na pogrebu ocu sam morao kopati grob

Foto: Facebook/84. Gardijska Bojna ''TERMITI'' - Zadar
21.07.2017.
u 20:03

Raka u zemlji koju su iskopali komunalci bila je duboka svega tridesetak centimetara

Pogreb odlikovanog djelatnika MORH-a kojega su ispratili i pripadnici Oružanih snaga i počasni vod - pretvoren je u skandal, piše zadarskilist

Gospođa Lidija Jurišić, koja je ostala sama s troje djece, o svemu je odlučila progovoriti. Pogreb je, kaže Lidija Jurišić, pretvoren u javnu sramotu isključivo zbog nemara i bešćutnosti komunalnog poduzeća Grada Benkovca, Benkovića, koji je pripremio tako mizerno ukopno mjesto da pogreb i nije bio moguć. Raka u zemlji koju su iskopali komunalci bila je duboka svega tridesetak centimetara!

Obitelj sama kopala grob

Kako bi koliko-toliko spasili dostojanstvo zadnjeg ispraćaja supruga i oca, koji je pod teretom PTSP-a počinio suicid, obitelj je, uz pomoć prijatelja, na kraju sama kopala grob. Sinu pokojnog branitelja, koji je i sam uzeo lopatu, na kraju je i pozlilo. U šoku su bili i pripadnici MORH-a koji su udovici na sprovodu trebali uručiti hrvatsku zastavu, ali i vojnici koji su došli ispaliti počasni plotun. Ogorčeni su na sve bili i pripadnici Franjine 84. gardijske bojne HV-a, Termiti, koji su fotografirali pogreb kao dokaz sramotnog odnosa prema braniteljima.

- Supruga su mi pokopali kao psa! Možete li vjerovati da sam i jučer, kada sam odnijela cvijeće na grob, dotakla kapsu, koliko su plitku rupu iskopali. Kada je sprovod krenuo i povorka odjednom stala pred grobom, htjela sam da i mene zemlja proguta. Počasni vod je stao, ljudi u uniformama, sve je stalo... Gledali smo u rupu toliko plitku da u nju ne možeš ni životinju pokopati, a kamoli čovjeka... Bilo je strašno - rekla je Lidija Jurišić. U raku se spustio i sin pokojnog Frane.

Erlić: Slažem se da je ukopno mjesto bilo traljavo

- Ovdje se radilo o zemljanom ukopu jer obitelj nije imala svoj grob. Djelatnik zadužen za vođenje groblja izišao je na teren, odredio lokaciju i iskopao ukopno mjesto. Kopalo se koliko se moglo, a udaljenost od kapse do vrha ukopnog mjesta mora biti 80 centimetara. Međutim, prema riječima djelatnika, došao je do stijene i prestao je kopati zbog procjene da je to bilo dovoljno za kapsu. Slažem se da je ukopno mjesto bilo traljavo, jer rupa nije dovoljno iskopana, ali ipak smo radili po pravilima - kaže Ivica Erlić, direktor komunalne tvrtke Benković.

- Ispričao sam im se, ako smo povrijedili njihove osjećaje i rekao da smo im na raspolaganju za sve što treba, pa ćemo im dati i neke pogodnosti oko kupnje grobnice - kaže Erlić.

Komentara 36

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
20:58 21.07.2017.

To je toliko sramotno i jadno da bi se trebali očitovati i sam ministar branitelja kao i sam Plenković.

DU
Deleted user
20:17 21.07.2017.

Hrvatskom branitelju ministarstvo obrane i ministarstvo branitelja mora platititi i prskrbiti normalnu grobnicu posebno morh gdje je rasipanje i hapanje novaca veliko i ocito

Avatar uz_kavicu
uz_kavicu
21:25 21.07.2017.

U malim mjestima često se događa da sprovodi nisu baš dostojanstveni, grozne mrtvačnice....komunalna poduzeća koma....kad vidim one komunalce koji prate lijes, nose ga i ukapaju u htz odijelima muka mi dođe....a u kršu još i kamen u podlozi....treba iskopati grob...nije to slavonska zemlja....no isti problem bi bio i da se nije radilo o branitelju pokojniku....za obitelj je to svakako dodatna tuga...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije