Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovorili na napade

SDSS ne ide u Vukovar i Škabrnju; Šimpraga: Trebali smo i htjeli biti u Koloni sjećanja. Nismo se uplašili prijetnji

Zagreb: Predstavnici SDSS-a održali konferenciju za medije
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
17.11.2023.
u 11:08

Predstavnici SDSS-a ove godine, kao i prethodnih, trebali su baciti vijenac u Dunav u Vukovaru

Predstavnici Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i drugih srpskih organizacija povodom Dana sjećanja obratili su se javnosti. Izjavu za medije dala je potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga. Nitko od ostalih, među kojima je bio i Milorad Pupovac nije davao izjavu. Nije bilo niti pitanja za novinare.

"Danas nećemo govoriti o onima koji su o nama govorili proteklih dana i koji će govoriti. Mi nismo ti. Govorit ćemo zašto ni danas ni sutra nismo tamo gdje smo htjeli biti. Trebali smo i htjeli smo biti na Dunavu za sve žrtve srpske i hrvatske nacionalnosti", kazala je Anja Šimpraga.

"Htjeli smo i trebali smo biti u Koloni sjećanja", dodala je. "Danas vidimo da to ne možemo i ne trebamo. Ne možemo i ne trebamo biti jer se našu potrebu za iskazivanje pijeteta pretvara u povod za fizičko sukobljavanje", kazala je. "Nije zato jer smo se uplašili prijetnji, jer i prijetnje i uvrede koje slušamo, slušamo godinama", dodala je. 

VEZANI ČLANCI:

"Želimo sačuvati dostojanstvo vukovarske i škabrnjske komemoracije, ali i naše dostojanstvo. Pozivamo naše sunarodnjake, Srbe i Srpkinje, da u svojim srcima zapale svijeće za pomen na naše sugrađane, Hrvate i Hrvatice, koji su ubijeni u ovim krajevima…”, rekla je Šimpraga. 

Podsjetimo, saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić najavio je u srijedu da će danas formirati živi lanac kako bi spriječio Milorada Pupovca i izaslanstvo SDSS-a da bacanjem vijenca u Dunav odaju počast žrtvama u Vukovaru. "Najavio sam prošle godine da Milorad Pupovac više neće bacati vijenac u Dunav i da neće prljati žrtvu Vukovara. Ja do svoje riječi držim i ove godine Pupovac neće baciti vijenac. Nismo mi siledžije, nasilnici niti huligani, ali postoji crta ispod koje se ne ide, a ovo je ta crta”, poručio je Mlinarić s konferencije za novinare u Saboru.

Video: Mlinarić najavio živi lanac: 'Pupovac neće baciti vijenac u Dunav ove godine'

Pokazao je Zakon o proglašenju Vukovara mjestom posebnog domovinskog pijeteta, istaknuvši da su ga napravili Andrej Plenković i Tomo Medved, a za njega digli ruke Pupovac i SDSS.

Komentara 46

JU
Jure1991
11:28 17.11.2023.

Kao i uvijek do sada, lažu, manipuliraju rade predstavu. Podrška Mlinariću, netko je konačno ovim likovima morao reći, dosta.

Avatar Krabat
Krabat
11:27 17.11.2023.

Možete vi ići baciti "vence" ali s druge strane Dunava

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
11:28 17.11.2023.

Nitko vam nije zabranio da dođete samo ne želimo da odajete počast agresoru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije