Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju
Povratak na članak

Šimonović: Osudi li Srbija agresiju na Hrvatsku, trebali bismo povući tužbu

Ministar pravosuđa progovara o detaljima srbijanske protutužbe, sukobu s Mesićem oko Petračeva pomilovanja te dugogodišnjoj suradnji s novim predsjednikom Josipovićem

Komentari 187

OB
-obrisani-
21:57 17.01.2010.

Ima li kraja bezobrazluku članova nametnute vlade u Hrvatskoj?

VL
OB
-obrisani-
12:06 18.01.2010.

Pitanje je vremena kad će se tužba povući, a ne da li će se povući...

VL
KA
kajinx
00:37 18.01.2010.

\"mateja23\" daj pogledaj ovo, pa onda pričaj o Hrvatskim Vitezovima: http://www.youtube.com/watch?v=uFS8PICXpms&feature=related

VL
DO
DoktorAmer
00:55 18.01.2010.

Matejica, zaboravljas stare srpske prijatelje Amere, one koji su vas \"bombardovali\" i otpilili vam Kosovo. J...ti ce Srbiju zbog Bosne, da se pokazu muslimanskom svijetu da nisu automatski protiv njih. To Amere nista ne kosta, a vas ?

VL
OB
-obrisani-
04:00 18.01.2010.

spsi nas bože pravde ali i prava hrvatskog ministarstva pravosuđa, da je ovaj ministar dao nokat za hrvatsku nebi sad bio ministar, u ovoj zemlji ministrom postaješ kad se dokažeš kao izdajnik

VL
DU
Deleted user
07:20 18.01.2010.

Živimo u svjetu gdje samo sila klade valja! Ne tražite vraga!!

VL
OB
-obrisani-
07:18 18.01.2010.

18.01.2010. u 07:04h HSP2 je napisao/la: Elita u bivsoj Jugi ......smijesno Pa dobro sada nismo više elita bivše Juge nego smo žandari EU zajednice..Pravimo malo selekciju ko če prije od zapadnih balkanaca stiči u društvo odabranih..I nekako ne ide dobroo vama Hrvatima jer Borut i Samuel su staloženi..Iako imate več neke predstavnike u EU i to uglavnom one na Haaškome sudu..Znaš ne one u vezi granice jer ta pjesma se neče igrati nego one nevine vitezove kojima se zalomilo kada su ubijali civile..

VL
DU
Deleted user
07:10 18.01.2010.

Jedina svrha Jose je ukidanje tužbe!

VL
OB
-obrisani-
07:10 18.01.2010.

Bravo Zoom

VL
OB
-obrisani-
22:03 17.01.2010.

Zanimljivo je da su Josipović i Šimonović profesori na Pravnom fakultetu u Zagrebu. To dosta govori o tom fakultetu i o politici hrvatskih vlastodržaca.

VL
OB
-obrisani-
22:14 17.01.2010.

Ni u kom slucaju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kad Srbija otplati svu ratnu odstetu i vrati sve pokradeno tada se o tome moze razgovarati

VL
BS
bstrabi2
22:25 17.01.2010.

Ako bi Hrvatska povukla tužbu?To bo bila izdaja još jedna u nizu.Jer kap prvo mi nismo bili agresor,a naše Generale smo po zatvarali.Nešto tu jako smrdi.Bolje da Šimonović da ostavku nego povući tužbu.......

VL
MO
morituriite
22:37 17.01.2010.

Sljedeci zahtjev Hrvatskoj za ulazak u EU bit ce povlacenje tuzbe protiv Srbije. Zivi bili pa vidjeli!

VL
ZA
zagrepcaninb
23:19 17.01.2010.

Nakon ove izjave, Kosorica bi trebala smijeniti Šimonovića po hitnom postupku. Simonovića bi nadalje trebalo potpuno ukloniti i eliminirati iz politike, diplomacije, javnog života i zabraniti mu pristup svim službama kojima država i pravosuđe kroz različite institucije može. Dalje sese nema to razgovarati.

VL
OB
-obrisani-
23:28 17.01.2010.

Kako tumačite izjavu glasnogovornika USKOK-a Vuka Đuričića, koji je u završnici predsjedničke utrke lamentirao o istragama protiv M. Bandića? Hoće li snositi posljedice zbog toga? --------------------------------------------------------------------- Pazi molim te,kada je zadatak obavljen,....tek sada se poziva na odgovornost Đurićića......,licemjerno

VL
ZA
zagrepcaninb
23:32 17.01.2010.

@Zonasumraka Ova \"stvar\" nema veze sa političkim strankama, stvaranjem ili rastakanjem Hrvatske (apropos, hrvatska se uopće ne rastače).. Radi se jednostavno o osnovnim moralnim načelima na kojima počiva čovjek kao takav. a to je čak i iznad pravosuđa a pogotovoo politike. Onaj tko se o njih ogriješi na kraju ovako ili onako biva kažnjen. Nema to veze sa politikom već sa time jesi li ili nisi čovjek.

VL
Avatar Jorge
Jorge
08:28 18.01.2010.

Otkuda briga za tužitelje? Gdje je logika u izjavi \"Kako sami podnositelji o njenu sadržaju još ne govore za javnost, neću ni ja.\" Kao da su zajedno pisali tužbu protiv Hrvatske. Ministri moraju štiti interes RH i ne skrivati odod javnosti podatke ovakve vrste. Ministar, kako i naslov sugerira, kao i novoizabrani predsjednik, uvode zaokret u politici prema Srbiji, ali nešto poput podataka iz tužbe protiv Hrvatske ne može se kriti jer i tužitelji doziraju svojoj javnosti o tome.

VL
SP
Skole pl.
09:46 18.01.2010.

I hoće li netko napokon u ovoj državi, pitati narod što misli o ovome? Valjda je narod gubio glave, bližnje, ognjišta... valjda su branitelji gubili udove i dobivali hemiće po rovovima... I tko sad od ovih jebivjetara iz politike sebi uzima za pravo da se igra \"tko nas bre zavadi\"!?

VL
MI
misterija
09:47 18.01.2010.

\"Pravi i pravedni josipovic\" je u tuzbi zaboravio spomenuti i ratnu odstetu , koju bi srbosi morali platiti Hrvatskoj. Ovi contra hrvatski politicari, nije dosta da su pokrali i opljackali Hrvatsku, vec je i komadaju, piranski zaljev slovencima, s druge strane srbadija je pocela izgradjom projekta na hrvatskom teritoriju na Dunavu, doci ce na red i BiH sa svojim zeljama, tuzba protiv srbije ce se povuci i to ce ici sve dok Hrvatsku ne uniste do kraja i ne spadne na prosjacki stap.

VL
OB
-obrisani-
22:26 18.01.2010.

Pa, ja se tad nisam bio rodio. A i da jesam ponasao bih se verovatno kao i ostali rodjaci - sve je prepusteno vlastima, komunistickim, i nije bilo predvidjeno da se pojedinacno tuzi (a i koga bi tužili?) Vlasti su proglasile bratstvo i jedinstvo a to je značilo da su podjednako krivi četnici i ustaše a da su pobedili zbratimljeni antičetnici i antiustaše. Srbi koji su preživeli u NDH taj rat dobili su, kao satisfakciju, položaj konstitutivnog naroda u SR Hrvatskoj. To je trebalo da bude i neka garancija da se genocid neće ponoviti. Mi onda znamo šta se dogodilo: hrvatski teroristički pokret, sabazama u Australiji, Americi, ali i u Evropi, bio je stalna pretnja bratskoj i jedinstvenoj Jugoslaviji, masovni nacionalistički politički pokret 1971. godine ponovo je Srbe trgao i rekao im da, ako im je život mio, nikako ne smeju da se uspavaju, i na kraju dolazi HDZ na vlast, ustaškom ikonografijom i parola biva izabran od većine hrvatskog naroda, i jednim potezom pera briše konstitutivnost Srba u Hrvatskoj! Gde smo bili, nigde, šta smo radili, ništa. Međunarodni faktor ponovo nije bio naklonjen Srbima jer se hrvatski nacionalni interesi poklapaju sa interesima nekim međunarodnih sila, ali ima ipak jedna svetla tačka: Srbi su ovaj put koliko toliko spremni. Ako ništa drugo, naoružani su pa mogu bar da se brane a ne da kao ovce budu vodjeni na klanje, kao pre 50 godina. Eto tako izgleda, otprilike, istorija srpsko-hrvatskih odnosa u 20. veku. Ja apsolutno ne priznajem da je Srbija izvršila bilo kakvu agresiju na Hrvatsku. Naprotiv, Hrvatska je svesno povela rat da bi u ratnom metežu dobila priznanje od njoj naklonjenih sila. Dakle, isključivi krivac za početak rata, to jest isključivi krivac za zločin protiv mira, jeste Hrvatska (i Slovenija i BiH Alije Izetbegovića, ali ovde govorim samo o delu koji se tiče Hrvatske). Ratni zločini su druga stvar. Njih je bilo na svim stranama i ja ne vidim da se neko, neka etnička grupa, u tome naročito isticala. Sve te krimanalce treba osuditi medjutim i tu Srbija prednjači, to jest uubedljivo najviše ratnih zločina procesuirala je upravo Srbija dok je Hrvatska ta koja najčešće govori o \"svojim\" zločinima i koje će procesuirati, eventualno, ako precene da postoji dovoljan paritet sa srpske strane. I to je sramno!

VL
« 1 2 3 4 5 6 ... 10 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.