Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izložba stoke

Simentalki Heili šampionsko zvono Gudovačkog sajma

gudovac sajam (1)
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/4
08.09.2013.
u 16:46

Najbolje iz svoga uzgoja ove godine predstavilo je više od 200 uzgajivača iz čak 18 hrvatskih županija

BJELOVAR - Trećeg posljednjeg dana najveće poljoprivredne manifestacije u ovom dijelu Europe, 21. Jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma, u aukcijskoj dvorani sajamskog prostora u Gudovcu održana je završnica najveće državne izložbe stoke u Hrvatskoj na kojoj je ove godine predstavljen rekordan broj grla. Najbolje iz svoga uzgoja ove godine predstavilo je više od 200 uzgajivača iz čak 18 hrvatskih županija, a posjetitelji su mogli pogledati ukupno 552 grla različitih vrsta i čak 40 pasmina. Nakon stručnog ocjenjivanja koje je obavio ugledni sudac iz Austrije šampionskim grlom izložbe proglašena je sedmogodišnja krava simentalske pasmine Heila, poznatog uzgajivača Ivana Čurdije iz Cepidlaka u općini Sveti Ivan Žabno iz Koprivničko-križevačke županije. Obitelji Čurdija ovo je već deseto šampionsko zvono koje su njihova grla posljednjih godina osvojila na stočarskim izložbama.

Inače najveća sajamska priredba u Hrvatskoj u svom 21. izdanju protekla je u znaku rekorda. Naime, ove godine u Gudovcu se na oko 25.000 četvornih metara neto izložbenog prostora predstavilo oko 500 izlagača iz Hrvatske i 14 europskih zemalja. Prve procjene govore da je sajam u tri dana vidjelo 40-ak tisuća posjetitelja iz zemlje i inozemstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije