Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki entuzijast
Povratak na članak

Šime Šimatović na 94. rođendan darovao Cetingradu pijanino

Glazbala su darovana školama, crkvama, na njima djeca uče svirati, uz njih zborovi pjevaju

Komentari 1

IB
iva.begovic
15:59 03.11.2013.

Hrvatski kulturni klub je udruga građana koja se, kao i mnoge druge udruge, financira iz budžeta. Nešto daje Ministarstvo kulture, a nešto Grad Zagreb. Ako godišnje iz tih izvora, znači od poreznih obveznika, dobiju cca. 180.000,00 kn, a jedan pijanino košta 30.000,00 kn proizlazi da im za plaće i režijske troškove ostane 120.000,00 kn. Odnosno 5/6 ukupnih sredstava troše se izvan smisla i svrhe postojanja. Po istom neučinkovitom sistemu posluje većina udruga u HR. Ne kažem da udruge nisu potrebne u građanskom društvu, vrlo su potrebne, ali nedopustivo je da 70-80 % sredstava troše izvan osnovne djelatnosti tj. projekta zbog kojeg su pokrenuti. To je kod naših udruga vrlo uobičajeno ali u EU ne prolazi.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.