Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konačna odluka

Vrhovni sud oslobodio Berlusconija u procesu Ruby

Berlusconi
Foto: Reuters/PIXSELL
11.03.2015.
u 09:35

Nakon više od devet sati vijećanja Vrhovni sud je u noći od utorka na srijedu oslobodio Berlusconija optužbi za maloljetničku prostituciju i zloporabu položaja.

Vrhovni sud oslobodio je definitivno bivšeg premijera Silvija Berlusconija (77) u procesu Ruby.  Nakon više od devet sati vijećanja Vrhovni sud je u noći od utorka na srijedu oslobodio  Berlusconija optužbi za maloljetničku prostituciju i zloporabu položajaBerlusconi je presudu dočekao u svojoj vili u mjestu Arcoreu, pokraj Milana, te izrazio zadovoljstvo odlukom sudaca. 

Na prvostupanjskom sudu bio je osuđen na sedam godina zatvora, odnosno godinu dana za maloljetničku prostituciju zbog navodnog odnosa s Ruby koja je u to vrijeme bila maloljetna i na šest godina zatvora zbog ucjena, odnosno zloporabe položaja. Na drugostupanjskom procesu suci su oslobodili Berlusconija kaznenog djela ucjene jer „čin ne postoji“ i zbog maloljetničke prostitucije jer „čin ne predstavlja zločin“. Vrhovni sud je sada potvrdio presudu drugostupanjskog suda

Podsjetimo kako je presuda na prvom stupnju suda u Milanu glasila da je Berlusconi imao seksualne odnose s maloljetnicom Ruby. To je bilo u lipnju 2013. godine, a sud ga je bio kaznio i na doživotnu zabranu djelovanja u javnim institucijama. U obrazloženju prvostupanjske presude se još kazalo kako je Berlusconi, čelnik pokreta Naprijed Italijo, održavao seksualne odnose s mladim ženama, a među njima je bila i marokanska djevojka El Mahroug Karima, kako je pravo ime Ruby, u zamjenu za novac, oko 3.000 eura svaki put, i dragulje. 

Djevojke, među kojima je bilo i profesionalnih prostitutki, dolazile su u njegovu vilu u Arcoreu pokraj Milana,  te su suci to smatrali uhodanim sistemom prostitucije. Suci prvostupanjskog suda također su držali kako je upravo Berlusconi bio i „redatelj seksualnih ekshibicija mladih žena davajući im znak za početak tzv. bunga bunga“ spektakla u kojem su se one „aktivirale da bi zadovoljile želje optuženika“. 

Silvio Berlusconi je zaključio (9. ožujka) i svoj obvezni dobrovoljni rad u domu Sacra Famiglia u mjestu Cesano Boscone gdje je jednom tjedno na četiri sata pomagao starijim osobama na što je osuđen zbog utaje poreza. Bio je osuđen na ukupno deset mjeseci društveno korisnog rada, ali mu je kazna skraćena za mjesec dana zbog dobrog ponašanja.

>> Berlusconijeva Ruby: Lagala sam istražiteljima 

>> Berlusconi oslobođen svih optužbi u procesu Ruby

Komentara 5

IS
istri
18:32 11.03.2015.

naj prljaviji politicar italje.

IS
istri
17:49 11.03.2015.

vara se svaki covjek koji misli da sefovi mafije su na siciliji ili kalabriji. njihovo sjediste je u rimu.od vjekova i vjekova :AMEN.

Avatar EU_afrodita
EU_afrodita
15:37 12.03.2015.

sve je to bio jedan veliki medijski cirkus, a otkrilo se da su neke profesionalne prostitutke bile plaćene od oporbe kako bi uhvatile Silvija u zamku..hehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije