Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Silovatelj se vjenčao s Marijom koja je u zatvoru zbog ubojstva sestre

silovatelj, ubojica
Duško Mirković/Pixsell
02.12.2009.
u 21:53

Marija (71) osuđena za ubojstvo sestre rekla sudbonosno da vršnjaku Šimi, sa 45 godina staža po zatvorima.

Tamni policijski automobil malo poslije 14 sati danas je stigao pred požeški Matični ured i dovezao zatvorenicu kako bi izrekla sudbonosno “da”. Iz automobila je izašla Marija Bošnjaković (71) koju je s nestrpljenjem, dotjeran, u crvenom odijelu, čekao njezin vršnjak Šime Rogić.

Osuđenica za ubojstvo sestre (2008. godine) stala je pred svog mladoženju osuđenog silovatelja, kradljivca i napasnika. Zatvorska službenica koja ju je dopratila iz Kaznionice gdje služi desetogodišnju zatvorsku kaznu, zabranila je Šimi da joj priđe i dotakne je.

Godine po robijama

Nekoliko minuta poslije, pod strogim zatvorskim pravilima ponašanja, Marija i Šime obvezali su se na vjernost. Nakon toga su se uputili u Kaznionicu gdje su mogli provesti malo zajedničkoga vremena.

Šime Rogić, rodom iz sela Popovići kraj Benkovca, prvi je put obećao brak Mariji prije više od pola stoljeća. Marija je živjela u selu kraj Siska, a putovi su im se prvi put ukrstili kad je Šime kao 17-godišnji soboslikar došao raditi u taj kraj. Drugi im je susret bio tužan. Odlučio je Mariju potražiti kad je ugledao njezinu sliku u novinama uz tekst da joj se sudi za ubojstvo sestre.

– Sreli smo se na ulici. Bila je lijepa, a ja oduvijek volim lijepe žene. Prišao sam joj, pitao ima li dečka. I tako je počelo... Živjeli smo zajedno dvije godine. Obećao sam joj brak, ali mi nije bilo na pameti da se njome oženim. Varao sam je s mnogim djevojkama i bez ‘zbogom’ otišao u Francusku – prisjetio se danas Šime koji kaže kako je kao trogodišnjak završio u dječjem domu, odakle ga je izbavila Biserka Petković i odgojila kao svoje dijete.

– Ocu se u ratu izgubio trag, a majka me je pokušala objesiti – kaže Šime čija se odabranica, nakon što ju je napustio, dva puta udavala. Od prvog se muža Marija razvela, a drugi je umro. I Šime se ženio, kaže, tri puta. Kad mu je bilo 20 godina, oženio se djevojkom sa Cresa. No ostavila ga je nakon osam godina braka.

– Tada sam bio čestit građanin, radio sam u brodogradilištu. Ali, čula je da sam zbog krađe bio u zatvoru i nije željela živjeti s kriminalcem – prisjetio se Šime. Nešto kasnije u Rijeci u njegov je život ušla Ruskinja Marijana. No nemiran je duh Šimu odvojio od nje i sina nakon deset godina braka. Opet je otišao, kaže, u Francusku gdje je u Toullonu upoznao bivšu časnu sestru Žiži.

– Vjenčali smo se, dobili kćer Nives, imam i unučicu Lauru. No Žiži, s kojom sam, želio provesti cijeli život, poginula je u prometnoj nesreći.

Iako se više puta ženio, Šime nikad nije živio mirno. Neprestano je bio u sukobu sa zakonom.

– Ja sam visokokvalificirani majstor krađa, nema stvari koju ne mogu ukrasti. Kada mi je bilo 20 godina, u jednom sam danu opljačkao tri zlatarnice i tako završio na Golom otoku – ne krije Šime svoju prošlost. Tamo je, kaže, proveo deset godina.

– Kazne sam izdržavao u Staroj Gradiški, gdje sam upoznao Stipu Mesića i Vladimira Šeksa, pa u Lepoglavi – objašnjava Šime koji tvrdi kako je na robijama proveo 17, a ne 45 godina. O svemu će tome, dodao je, napisati knjigu.

U rujnu 2008. Šime Rogić osuđen je na pet mjeseci zatvora jer je prijetio smrću benkovačkom gradonačelniku Mirku Erstiću.

U proljeće te godine optužen je i za sprječavanje policajca u obavljanju dužnosti, a za trajanja suđenja prijetio je i vrijeđao novinare. Bio je osuđivan za silovanje i za krađe.

Budi hrabra, uzet ću te

– Mariji sam odlučio pružiti moralnu potporu. Podsjetio sam je kako smo nekada ljubovali.

Potom sam je posjetio i u zatvoru. Iako su godine prošle, još mi je bila lijepa. No sad je gledam na drugi način, kao utučenu osobu punu kajanja zbog onog što je učinila i kojoj treba pomoći. Viđao sam je nekoliko puta, a onda sam odlučio ispuniti obećanje koje sam joj dao kad smo bili mladi.

Rekao sam joj: “Marijo, budi hrabra. Vjenčat ćemo se i nećeš biti sama.” Odmah je odgovorila: “Može” – priča Šime koji je nakon pola stoljeća ispunio obećanje.

U kući kumova Požežana Ivanke i Milana Urvan noć uoči vjenčanja Mariji je napisao zavjetno pismo: “Draga moja ženice Marijo. Zaboravi prošlost i ne prisjećaj se ničega iz ranijeg života. Od danas živimo novi život i s Božjom milošću doći će nam bolji i veseliji dani.”

Ključne riječi

Komentara 22

IV
ivna
09:35 03.12.2009.

Ma našla krpa zakrpu!!!

MA
malitrn
22:52 02.12.2009.

Bit će tu još krvi ......

KR
kreont
08:30 03.12.2009.

Molim po ovome scenariju napravite TV seriju barem u 5000 nastavaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije