Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI SLUČAJ

Šetali po Risnjaku pa naišli na bodljikavu žicu: 'Ne vidiš je, prijatelju se pas skoro zapetljao'

Foto: MG to the fullest/Facebook
1/3
19.01.2023.
u 16:06

Doslovno netko može poginuti u sekundi, kazao je prolaznik. Takav primjer upravo je bio zabilježen u rujnu 2021. godine, kada su dva motociklista naletjela na žicu od kojih je jedan morao u bolnicu na šivanje vrata

Novi slučaj postavljanja opasnih žica po hrvatskim šumama kako bi se prepriječio put biciklistima i motociklistima zabilježen je u Gorskom kotaru, i to na Nacionalnom parku Risnjak. Koliko one mogu biti opasne za sve koji na nju nalete, pisali smo nebrojeno puta, a najveći je problem upravo to što se one - gotovo ni ne vide.

''Ne vjerujem da smo na ovo naletili prije par dana na stazi prema izvoru Kupe. Bodljikava žica od drveta do drveta za bicikliste, krosere, koga god... Prijatelju se pas zamalo zapetljao u to'', objavljeno je na Facebook blogu MG to the fullest, zajedno sa snimkom koja to i dokazuje. 

''Da smo naletjeli na onoga tko to postavlja, još uvijek bi bio zavezan tamo u šumi, vjerujte mi'', navedeno je.

U blogu se također navodi kako je žica bila jako zabijena čavlima u drvo, što je jako otežalo micanje iste. 

''Nekako smo jedva s nožem uspjeli sve to maknuti i premjestiti negdje dalje, ali se činilo kako je to već neko duže vrijeme tamo'', stoji u objavi.

''Doslovno netko može poginuti u sekundi, ne vidiš je uopće'', dodaje se. Takav primjer upravo je bio zabilježen u rujnu 2021. godine, kada su dva motociklista prolazila šumom u okolici Grobnika. Jedan od njih naletio je na žicu od kojih je morao u bolnicu na šivanje vrata. Mladići su tada kazali kako su vozili relativno sporo pa je sve dobro prošlo, a pitanje je što bi se dogodilo da su malo ubrzali.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Medena
Medena
16:39 19.01.2023.

Pa kako je moguće da se bodljikava žica postavlja u Nacionalnom parku i gdje su oni koji su nadležni za zaštitu prirode? Na zapadu se nesmiju stavljati ni električni kablovi po zraku koji nagrđuju okoliš,a kamoli bodljikava žica.

RB
Rastu Brojke
19:08 19.01.2023.

Kad se prvog bolesnika koji ju je postavio nije pronašlo i poslalo na 20 g. u zatvor onda i ostali bolesnici vide da se može nesmetano pokušavati ubiti nekog.

PB
pb1520
17:22 19.01.2023.

Kad ne riješiš prvi problem, onda se javlja drugi problem, tj. riješite motoriste pa neće biti ni žice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije