Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traumatično iskustvo

'Sestra je rodila bez doktora, a zbog zaostale posteljice ostala je bez maternice'

rađaona
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
19.10.2018.
u 22:28

Đurđica K. rodila je u Općoj bolnici Duborovnik, no nakon što je otpuštena uslijedila je njezina borba za život

Iva Funtek, javnosti poznata po brojnim humanitarnim akcijama, prepričala je traumatično iskustvo koje je njezina sestra Đurđica K. proživjela u Općoj bolnici Dubrovnik.

– Moja sestra rodila je 28. rujna ove godine. Prije samog poroda, njen ju je ginekolog Tomislav Lisica poslao da šeće po Odjelu, iako je bila otvorena četiri prsta i imala trudove. Babice su rekle kako je za rađaonu, no njih se očito ne sluša i moraju šutjeti. Sestra je rodila oko ponoći bez doktora, koji nije prisustvovao porodu, niti ju je pregledao nakon poroda! Sve je bilo na babicama – od poroda, šivanja… – ispričala je Funtek za dulist.hr.

No, nakon poroda uslijedila je borba za život. Otpuštena je iz bolnice, a da nije pregledana.

– U sestri je ostao komad posteljice koja se zalijepila za stijenku maternice, zbog čega je nastala sepsa i obilno krvarenje. Nakon desetak dana (u utorak), primljena je u bolnicu, kako bi se reklo – 5 do 12. Ginekolog Mladen Miović ju je morao čak dva puta kiretirati. Nakon toga je dobivala puno krvi jer je sve izlazilo iz nje. Bila je doslovno polumrtva, ni kiretaže joj nisu pomogle. Maternica je bila toliko istrgana zbog svega, da se rasprsla u njoj. Idućeg dana, u srijedu, sastao se konzilij OB Dubrovnik te je hitno operirana. Kako bi ostala živa, odstranili su joj cijelu maternicu. Doktor Mladen Miović mi je doslovno rekao: ‘Da nije operirana u 8, ne bi dočekala podne’. Moja sestra koja ima 34 godine. U kratkom roku, od zdrave žene postala je – invalid! – dodala je.

Sestra joj je izgubila veliku količinu krvi te je primila čak 85 doza što je oko 21 litra krvi. Srećom, sada je dobro i van životne opasnosti.

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Mario Bekić kaže da je prema njemu dostupnim informacijama vezanim uz pacijenticu, liječenje provedeno u skladu s pravilima medicinske struke i deontologije.

>> Potresno iskustvo s kiretaže Marije Dadić

Komentara 5

OB
ObrenM
09:32 20.10.2018.

Kako ce biti kaznjen nehumani neznalica Lisica,jer je upropastio i ugrozio zivot mladoj zeni?Mozda ipak nece ako je iz nedodirljive stranke Zna se.

DU
Deleted user
10:01 20.10.2018.

Gde samo pronalazite ove nimfače i kako to da sve šute do vaših objava ?

BA
barbika1
09:23 20.10.2018.

I crvene marame oko vrata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije