Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prevara

Šestak: Preseljenje u novu tiskaru mora biti za dvije godine

\'09.12.2008., Zagreb - Zdravko Sestak, predsjednik Uprave Podravke. Photo: Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/PIXSELL\'
Pixsell
14.01.2011.
u 11:00

Do preseljenja pogona na novu lokaciju u Koprivnici nije došlo do danas, a Grafičar sada proizvodnju misli preseliti iz grada

"Gradnja novog pogona Koprivničke tiskarnice započinje već ove godine na gradskoj ili Podravkinoj industrijskoj zoni, o čemu se vode završni pregovori. Preseljenje se MORA obaviti najkasnije dvije godine od dana promjene vlasništva nad Koprivničkom tiskarnicom" - napisao je 4. travnja 2006. godine Zdravko Šestak, tada član Podravkine uprave koji je prodavao Koprivničku tiskarnicu ludbreškome Grafičaru, u mailu Kseniji Horvat, šefici Podravkine podružnice sindikata PPDIV-a.

Taj službeni mail Šestak je poslao malo više od dva mjeseca prije nego što je s Franjom Beserom, Grafičarevim gazdom, potpisao kupoprodajni ugovor. Dakle, prodajući, i to pod iznimno povoljnim okolnostima za Besera, Koprivničku tiskarnicu, Podravka očekuje da će se proizvodnja u nove pogone u Koprivnici (jer su i koprivnička i Podravkina industrijska zona samo u Koprivnici) preseliti do 12. lipnja 2008. godine.

Taj uvjet Beser nije ispunio – nego Grafičar sada najavljuje da će Koprivničku tiskarnicu preseliti u Borovljane.

Međutim, kako doznajemo, to nije jedina prevara u zadnje četiri godine, koliko je tiskarnica u rukama ludbreškoga gazde. Nije došlo do ulaganja u proizvodnju, štoviše, iz Koprivničke tiskarnice izvučeni su vrijedni strojevi, poput linije za spiralni uvez. Beserova tvrtka godinama teško krši obveze radnika koje je prilikom kupnje preuzela. Dodaci na plaću, poput božićnica te naknada za godišnje odmore, nisu isplaćivani u zajamčenim iznosima, a na kraju su smanjene i plaće.

Komentara 2

VI
vidovit
19:22 14.01.2011.

Ako če svi odradit posao kako treba ,mislim da je gospodin Šestak najmanji krivac.S poštovanjem Valter..

BO
boraczapravdu
19:57 22.01.2011.

zato i ima 3 prijave kaj je pošten... pa zašto ja nemam nijednu prijavu,,jer sam savijesno i odgovorno odrađivao svoj posao.. a kaj se nisi mene usudio dirat,,jel sve one tvoje produžen ruke nisu imale muda...a tražili ste 1 godinunu da mi naštetite..jel ... i akaj ste našli nist emogli vjerovat da ima ljudi koji pošteno i odgovorno rade svoje poslove... za vas je to bilo svjetsko čudo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije