Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podravka/Sloga

Šestak: Nisam toliko bedast da bih radio nešto protuzakonito

\'07.12.2010., Koprivnica - Zdravko Sestak osumljiceni za nezakonito davanje kredita izmedu Podravke i Sloge Photo: Marijan Susenj/PIXSELL\'
Marijan Sušenj/PIXSELL
07.12.2010.
u 20:00

Sva trojica kazali su da se ne osjećaju krivima, s tim da se bivši šef Podravke branio sam, a sutkinji se ispričavao što ne zna pravila suda, jer je nov u tome

Prvo ročište bivšim čelnicima Podravke Zdravku Šestaku i Darku Marincu te bivšem šefu Sloge Darku Šketu održano je jučer na koprivničkom Općinskom sudu.

Bez znanja NO

DORH ih tereti u slučaju kredita od pet milijuna kuna, koje je Podravka 2007. dala obućarskoj tvrtki Slogi. Pojavila su se sva trojica optuženih, uz pratnju odvjetnika Krešimira Kunštića, a bez branitelja je bio jedino Šestak, koji je sam iznio svoju obranu.

- Nisam toliko “bedast” da bih uz svu pratnju javnosti oko Podravkine pomoći Slogi radio nešto protuzakonito - kazao je on.

Usput se ispričavao sutkinji što nije donio sve dokazne materijale, jer je još nov u ovome, no kazao je da će pravila naučiti do kraja dana. Šestaku i Marincu se stavlja na teret da se, dajući kredit, nisu brinuli o interesima Podravke, jer su znali da je Sloga u teškoj financijskoj situaciji. Šestaka i Šketa se, pak, tereti da su, znajući da je Sloga pred stečajem, sklopili sporazum o osiguranju novčane tražbine zasnivanjem založnoga prava na nekretninama Sloge. Time je umanjena vrijednost stečajne mase.

- Kredit smo odobrili nakon što je od nezavisnog tijela ocijenjeno da je program restrukturiranja Sloge ekonomski i tržišno održiv, a kod potpisivanja založnog prava nije još bilo riječi o stečaju - branio se Šestak.

Marinac je također kazao da je odluku donio nakon što je dobro proučio sve okolnosti te da nije prekršio interne akte unutar Podravke, misleći pritom na Nadzorni odbor bez kojega je kredit odobren.

Živi od ženine plaće

Na nabrajanju imovine Šestak je kazao da, kao nezaposlen, živi od plaće supruge, koja je oko 4800 kuna, Marinac čeka mirovinu, a Šket je stečajni upravitelj Peveca. Marinac je ujedno kazao da ne posjeduje ništa od pokretnina i nekretnina, a Šestak pod privremenom mjerom zabrane raspolaganja posjeduje kuću u Koprivnici, stan u Zagrebu, dionice u vrijednosti 600.000 kuna i oročenu štednju od 80.000 eura. Suđenje je i danas - Šket nastavlja s obranom, a dolaze i svjedoci.

Komentara 3

Avatar tkozna
tkozna
20:04 08.12.2010.

Ovaj mi se Šestak vidi pravim naivcem. Informatički inženjer a tak\' se dobro potkovao. Ma bravooooooo! Bolje od Marinca koji nema niti auto!

JA
Jaane
18:24 09.12.2010.

A jadnik, od ženine si plaćice sigurno nemre priuštit ni Vegetu, niti djeci Linoladu. Baš mi ga je žao.

VI
vidovit
07:05 11.12.2010.

Šestak: Nisam toliko bedast.Kuću u Koprivnici, stan u Zagrebu, dionice u vrijednosti 600.000 kuna i oročenu štednju od 80.000 eura. Marinac je kazao da ne posjeduje ništa od pokretnina i nekretnina.E moj Zdravkec .Da li si siguran u to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije