Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavlje u Beogradu

Šešelj se vraća u Srbiju: Dolazim se osvetiti

Vojislav Šešelj
Foto: Screenshot ICTY
06.11.2014.
u 22:10

Mediji u Srbiji javljaju kako se ispred sjedišta radikala, ispred bivšeg Magistrata u Zemunu već okupilo nekoliko stotina najodanijih pristaša radikala i veliki broj novinara

Milan Terzić, pravni savjetnik Vojislava Šešelja potvrdio je za Vesti da će vođa srpskih radikala kojemu sude u Haagu, biti "bezuvjetno pušten na slobodu", ali će se točno vrijeme kada će doletjeti u Beograd znati u sutra prijepodne.

Dodaje kako je od tajništva Tribunala oko 17 sati dobio usmenu obavijest o puštanju Šešelja.

– Poslije sam se čuo i sa Šešeljem i on mi je potvrdio da mu je ukinut pritvor i da se vraća u Srbiju – objasnio je Terzić dodajući kako se odlukom Raspravnog vijeća Šešelj nije obvezao ni na jedan od posebnih uvjeta, "a to znači ni obvezu kućnog pritvora ili komunikaciju s medijima, što su bili uvjeti prijašnje odluke Haaškog tribunala".

Mediji u Srbiji javljaju kako se ispred sjedišta radikala, ispred bivšeg Magistrata u Zemunu već okupilo nekoliko stotina najodanijih pristaša radikala i veliki broj novinara. Tijekom okupljanja čuje se pjesma, a začulo se i nekoliko pucnjeva iz vatrenog oružja.

Srpska radikalna stranka večeras je pozvala sve svoje članove i simpatizere neka se okupe ispred sjedišta SRS-a u Zemunu kako bi formirali "plavu kolonu", kolonu vozila koja će "središnjim gradskim ulicama proslaviti povratak njihova vođe u zemlju".

  –  Ako i dođem u Srbiju, neću se baviti svojim liječenjem, već ću sve snage usmjeriti na osvetu – poručio je Vojislav Šešelj srpskim diplomatima jučer u Haaškom tribunalu kada je doznao za mogućnost da bude privremeno oslobođen i pušten kući zbog teškog zdravstvenog stanja, doznaje beogradski Blic iz diplomatskih krugova u Haagu. Uz ovu prijetnju, Šešelj je, doznaje
Blic, rekao i da neće prihvatiti ničija jamstva niti bilo kakva uvjetovanja i jedino što ga je zanimalo je da ga Sud oslobodi i pusti kući.

>> Haaški sud Vojislava Šešelja privremeno pušta na slobodu

>> Haaški sud: Želimo izbjeći najgore, spremni smo pustiti Šešelja na slobodu

Komentara 128

Avatar bandogcro
bandogcro
22:36 06.11.2014.

Hoće li na doček biti Pušićka, Josipović i terzelić??? To je njihov drug i veliki prijatelj.

NI
NisamKriv
22:51 06.11.2014.

Koga briga kome će se on svetiti, javite kad umre da proslavimo

BH
Bunjevac=Hrvat
22:35 06.11.2014.

Mišljenja sam da ovoga čovjeka nebi trebalo pustiti iz zatvora,bez obzira na njegovo zdravstveno stanje jer će,ako je dijagnoza točna,umrijeti prije izricanja presude.Ako je već tako onda nek trune u zatvoru doživotno gdje mu je i mjesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije