Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pjevač Al Bano:

'Separatisti se bore da ostanu Rusi. To je kao s Istrom: svi znamo da je talijanska'

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
04.09.2014.
u 11:25

Talijanski pjevač brani brani operacije ruskog predsjednika Vladimira Putina u Ukrajini

Pod naslovom „Al Bano: 'Ja sam s Putinom: to je kao Istra, svi znamo da je talijanska'“ list  Corriere della Sera objavljuje danas razgovor s talijanskim pjevačem koji brani operacije ruskog predsjednika Vladimira Putina (na slici) u Ukrajini. 

– Mislim da je Putin u pravu. Onaj dio Ukrajine bio je Rusija i je Rusija. Znaš li (pita novinara, op. a.) da je i Hruščov bio Ukrajinac? Separatisti se bore da ostanu Rusi. To je kao s Istrom: svi znamo da je talijanska, a prihvatili smo diktat velesila – kaže pjevač Al Bano, koji je s bivšom suprugom Rominom Power odlazio pjevati u Moskvu još za vrijeme Sovjetskog Saveza, a i sada nastavlja sam pjevati za Putina. 

Na njegovu usporedbu Istre s dijelom Ukrajine gdje žive i Rusi novinar kaže kako Italija nije slala „trupe da 'štite' Talijane u Istri“. 

– Separatisti traže pomoć: ako se jedan narod želi odvojiti od neke države, zašto ne? Na Krimu je održan referendum i 90 posto ih je željelo biti s Rusijom i prihvatio se taj čin – kaže Al Bano. Novinar ga pita je li mu neugodno pjevati za Putina, na što Al Bano odgovara kako za to nema razloga te kako je pjevao i u SSSR-u. Za Putina kaže kako je veliki političar koji sada pokazuje svoju vrijednost. 

– Ima onih koji kažu da je diktator, ali je narod na njegovoj strani – objašnjava Al Bano i naglašava: – Ako se u Ukrajini ne bude dogodilo kao na Balkanu, trebat će zahvaliti Putinu. On je prosvijetljen. 

Al Bano je najavio i kako za nekoliko dana odlazi pjevati u Rusiju, a na pitanje koliko zarađuje na koncertima odgovara: oko 50.000 eura. I potom spočitava novinaru: – Kakva mi to pitanja postavljaš? Zar iz poreznog ureda?

>> Putin: Ne igrajte se s nama, mi smo nuklearna sila 

>> Putin: Nećemo pustiti NATO blizu granice ni u kojem slučaju

Komentara 69

MT
mojski.tvoja
14:38 04.09.2014.

i sto sad italijanske zabe...i amerika je bila indijanska, a pre njih (indijanaca) bilo je i drugih, mozda i babikistanaca, samo treba reci da Hrvatska nece dopustiti biti GAZA da joj djeca umiru u bombardiranjima, a nece biti ni ukrajinaina vise, dosta je bilo jedne sao krajine i vukovara krvavog zbog zlocinaca

GO
govori
13:53 04.09.2014.

Inače, Talijani imaju pokrajinu Južni Tirol- Bozen, gore na sjeveru u Alpama, u kojoj većinu stanovništva čini austrijsko.njemačka manjina, a ta oblast je do 1919. bila u sastavu Austro-Ugarske, ali su Talijani pred kraj 1. svjetskomg rata kurvanjski 1917. prešli na stranu Britanaca i Francuza i za nagradu, nakon poraza Austrougarske, dobili Južni Tirol. Austrougarska je raskomadana, i djelovi njenih teritorija, kao i njemačkih teritorija, su velikodušno djeljeni drugim državama. Tako su Srbi dobili mađarsku Vojvodinu, a Rumunji dio mađarskog Banata, a Talijani Južni Tirol. Dijelove njemačkog Alzasa dobila je Francuska. U Južnom Tirolu postoji stranka njemačko-austrijske manjine, koja želi otcjepljenje Južnog Tirola od Italije. Inače njemačko govorno stanovništvo Južnog Tirola ne šljivi Italiju ni 5 % posto. Na svjetskim skijaškim prvenstvima može se često vidjeti da skijaši koji nastupaju za Italiju, većinom imaju nemačka imena i prezimena, to su sve stanovnici iz Južnog Tirola.

BA
balic
13:39 04.09.2014.

Al Bano nek pjeva Felicita to mozda zna,iako zena ga je nadpjevala, da nije bio u duetu sa njom nikad nista od njega nebi bilo.. Istre nek se ne laca jer ne znas kako ces proci.Ide u rusiju , nekek tamo i ostane bivsoj (Romina) nece nedostajati..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije