Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drama u njemačkoj

Seksali se na oltaru u katoličkoj crkvi: Oltar sad mora na novi blagoslov

Benediktinski samostan Sv. Margarite u Pagu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL, ilustracija
20.12.2023.
u 11:43

Žena je nakon crkvenog seksa dobila novčanu kaznu, a muškarac je optužen i za druga kaznena djela

Katolička crkva u bavarskom mjestu Schechenu morat će obaviti novi obred blagoslova nakon što je utvrđeno da je jedan par u njoj imao spolni odnos. "Takvo oskvrnuće treba ispraviti pokorničkim obredom u skladu s liturgijskim knjigama, osobito s obzirom na osjećaje vjernika", rekao je glasnogovornik biskupije.

Obred ponovnog blagoslova uključuje škropljenje oltara, vjernika i zidova crkve svetom vodom kao znakom očišćenja, navode crkveni dužnosnici.

Žena je nakon crkvenog seksa dobila novčanu kaznu, a muškarac je optužen i za druga kaznena djela, objavio je bavarski sud u utorak. Optužen je, između ostalog, za ometanje prakticiranja vjere i činjenje "uvredljivog nedjela na mjestu namijenjenom bogoslužju vjerske zajednice", navodi se u optužnici.

VIDEO Urušio se zid zgrade u centru Siska: Ozlijeđena dva radnika

Ključne riječi

Komentara 3

HO
homofobic
19:33 20.12.2023.

Mozda bi bilo bolje skopljenje umjesto skropljenje!

PE
Penkalar
13:22 20.12.2023.

Ha, ha, ponovno skropljenje! Pa kakve li samo gadosti svecenici rade u crkvama van "radnog" vremena, crkve bi morale biti skropljene svaki dan....

Avatar Art of Noise
Art of Noise
13:18 20.12.2023.

Nekim ljudima baš ništa nije sveto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije