Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Banovini više od 1220 naknadnih potresa

Seizmologinja: Pojačane su seizmološke aktivnosti. Otkrila kolika bi mogla biti najveća magnituda u Zagrebu

potres u Petrinji
Vedran Balen
18.08.2021.
u 08:21

Istaknula je kako je nakon potresa u Stonu 1996. godine, koji je bio magnitude 6, serija naknadnih potresa trajala dvije godine i da je zabilježeno više od 1000 potresa

Voditeljica Seizmološke službe Ines Ivančić, u emisiji Dobro jutro Hrvatska HRT-a, rekla je da je i noćas zabilježen slabiji potres na području Petrinje.

– Od trenutka kada je bio potres magnitude 6.2, nakon tako jakog potresa uvijek se očekuju naknadni potresi koji mogu trajati dvije godine, a možda i dulje. Hoće li biti jačih potresa i kada, to ne možemo predvidjeti, ali očekuju se jači potresi kao što je bio i ovaj jučer, rekla je Ivančić, dodavši da se proporcionalno predviđa da što je potres bio jači, to će biti više naknadnih potresa.

Istaknula je kako je nakon potresa u Stonu 1996. godine, koji je bio magnitude 6, serija naknadnih potresa trajala dvije godine i da je zabilježeno više od 1000 potresa.

– Od 28.12., kada je bio prvi potres u Petrinji, zabilježili smo više od 1220 naknadnih potresa magnitude veće od 2 – rekla je. 

Na pitanje može li jučerašnji potres potaknuti nove, rekla je kako ne može reći da će ovaj potres izazvati neki novi potres u Zagrebu ili negdje drugdje, ali naglasila je da su svi ovi potresi rezultat pojačane seizmološke aktivnosti u našem području. Dodala je i kako se u Zagrebu može dogoditi potres magnitude maksimalno 6,5.

Video: Trenutak potresa u Petrinji

Ključne riječi

Komentara 6

CO
Condorgrab
10:38 18.08.2021.

Šta ćemo ako Zagreb pogodi potres od 6,5 a Pavle Kalinić nam je dao otkaz ?

KO
kompjuter
06:24 19.08.2021.

Ova tukica lupa gluposti i ebo je onaj tko joj daje prostor u medijima,potres nitko nemože predvidjeti,može biti i 8,to Bog nezna ali da je bio 6.2 se uporno laže,da će trajati 2 g opet se laže,može biti i 5 g ali to samo priroda zna

BR
Bruce
13:27 18.08.2021.

Kako stoje stvari s Rijekom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije