Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZATRESLO SE ZAGREBAČKO PODRUČJE

Seizmolog Kuk otkrio imaju li građani razloga za brigu nakon današnjeg potresa

Zagreb: Seizmolog Krešimir Kuk
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
14.01.2023.
u 10:46

Seizmografi Seizmološke službe Hrvatske zabilježili su u subotu u 10 sati i 4 minute slab potres s epicentrom kod Zagreba, magnituda potresa iznosila je 2.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III - IV stupnja EMS.

Potres od 2,9 koji je jutros zabilježen na zagrebačkom području prestrašio je brojne građane koji još uvijek vrlo dobro pamte potrese koji su se dogodili na tom području posljednjih godina. Imaju li građani razloga za brigu, otkrio nam je ugledni znanstvenik i seizmolog Krešimir Kuk.

"Potres koji se dogodio jutros je bio slab. Radi se o epicentralnom zagrebačkom području gdje smo imali posljednjih godina već seriju potresa. S toga nam današnji potres, a bilo je i nekoliko slabijih ovih dana, ne čini neko iznenađenje", ispričao nam je seizmolog.

Istaknuo je kako je područje još uvijek aktivno. "Potresi su rjeđi i slabiji, ali nema nikakvih novih momenata", objasnio je.

Seizmolog Kuk posebno je naglasio u razgovoru kako seizmolozi ne mogu predviđati niti prognozirati potrese.

"Ovaj potres ne predstavlja ništa neobično", dodao je.

Podsjećamo, seizmografi Seizmološke službe Hrvatske zabilježili su u subotu u 10 sati i 4 minute slab potres s epicentrom kod Zagreba, magnituda potresa iznosila je 2.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III - IV stupnja EMS. Policijska uprava zagrebačka kazala je za Večernji list kako nisu imali nikakve dojave o materijalnoj šteti ili ozlijeđivanju uzrokovanom današnjim potresom.

VIDEO: Anka Mrak Taritaš: Plenkoviću obnova nije bitna, Zagreb bi bio zaboravljen da nije bilo potresa u Petrinji

 

Komentara 22

SN
sasa.novak.58
11:18 14.01.2023.

Naravno da imamo razloga za brigu. 1. Potresi će se događati, to je sigurno. 2. Obnove neće biti. I to je sigurno.

DJ
Dodaj Juri
12:10 14.01.2023.

Kuk-u nama kad zatrese malo vise ...

DU
Deleted user
14:01 14.01.2023.

Pogledajte EMSC, nema minute da negdje ne drma, prema tome, Zemlja je u svom prirodnom aktivnom periodu i toga će biti. Gdje, koliko, kako jakih, to je drugo pitanje ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije