Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Katastrofalan očevid

Šefu policije nisu javili 
o novim dokazima na mjestu ubojstva?!

'05.07.2013. Zagreb -  Groblje Mirosevac, grobno mjesto ubijenog Hrvoja Turibaka.Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
Foto: 'Marko Prpic/PIXSELL'
1/4
08.07.2013.
u 10:21

Obitelj Hrvoja Turibaka, ubijenog 7. srpnja prošle godine, traži javnu ispriku za mlađeg sina koji je bio osumnjičen za ubojstvo

Iako imamo potvrdu iz tužiteljstva da je obitelj ubijenog studenta Hrvoja Turibaka nedavno policiji odnijela mladićeve krvave traperice te žensku majicu koju su pronašli između kreveta i zida, i to godinu nakon ubojstva i policijskog očevida, načelnik zagrebačke policije Goran Burušić kaže da o tome ne zna ništa.

Roditelji pokojnog 24-godišnjeg mladića Lidija i Ivan Turibak smatraju da su ti naknadno pronađeni dokazi samo potvrda koliko je policija loše obavila očevid nakon ubojstva u njihovu stanu u zagrebačkom naselju Špansko. Ondje je, podsjetimo, mladi Hrvoje Turibak izboden lanjskog 7. srpnja. Propuste koji su se dogodili u policijskoj istrazi naglasilo je i tužiteljstvo kada je odbačena kaznena prijava za ubojstvo podneseno protiv Hrvojeva dvije godine mlađeg brata Tomislava.

Turibakovi zbog svega toga traže i javnu ispriku za sina Tomislava. Naime, oni smatraju da su mu policija i tretman koji je ondje prošao - uništili život. Kažu da je policijski inspektor Šimatović Tomislava maltretirao tijekom ispitivanja, tjerao ga da prizna ubojstvo i prijetio mu da će nakon Remetinca biti odveden na 30 godina u Lepoglavu, gdje će ga silovati. Načelnik Burušić kaže da u vrijeme kad se ubojstvo dogodilo nije bio šef zagrebačke policije, no policija provjerava sve pritužbe koje pristignu na rad njihovih djelatnika te ne mogu postupati ako prijave nema.

>>Obitelj Turibak: 'Ne nađe li policija ubojicu našeg sina, naći ćemo ga mi'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije