Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kadroviranje u MUP-u

Šefovska mjesta u policiji preuzimaju bivši specijalci, hrvatski branitelji

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina i ministar Davor Božinović ekipiraju svoje timove u Ministarstvu unutarnjih poslova
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
09.09.2017.
u 08:37

Cvjetko Obradović novi je pomoćnik ministra Davora Božinovića, a Terezija Gras imenovana je državnom tajnicom u MUP-u

Smjenom Joška Dorića s mjesta pomoćnika ministra unutarnjih poslova za materijalno-financijske poslove u MUP-u je okončana era kadrova koje je u svom ministarskom mandatu “doveo” Vlaho Orepić. Doduše, iz njegova je mandata na rukovodećoj funkciji ostao jedino Damir Trut, ali on je pomoćnikom ministra imenovan iz kvote HDZ-a. Umjesto Dorića novi je pomoćnik ministra Požežanin Cvjetko Obradović. U vrijeme kada je Trut bio na čelu Državne uprave za zaštitu i spašavanje Cvjetković mu je bio pomoćnik. Cvjetkovićevim imenovanjem kompletiran je tročlani tim pomoćnika ministra Davora Božinovića. Uz dvojicu spomenutih od kraja lipnja pomoćnik mu je i Ante Delipetar.

Gužva u Zagorju

Na ovotjednoj sjednici Vlade, na kojoj je imenovan Obradović, državnom tajnicom u MUP-u imenovana je Terezija Gras. Ona je proljetos na mjestu vršiteljice dužnosti šefice Vladina Ureda za opće poslove zamijenila Tereziju Matić, bivšu šeficu računovodstva u tom uredu u mandatu SDP-ove Vlade koja je u aferi Dnevnice teretila Tomislava Sauchu. Terezija Gras treća je državna tajnica u MUP-u. Osim nje na istim su funkcijama Robert Kopal i Žarko Katić.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina i ministar Davor Božinović ekipiraju svoje timove u Ministarstvu unutarnjih poslova
1/23

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina također je nedavno nakon provedenog javnog natječaja oformio tim svojih najbližih suradnika, a ovih dana bit će poznato i tko su načelnici policijskih uprava. Naime, pismeni i usmeni razgovori s kandidatima okončani su u srijedu i sada je na redu potez peteročlanog MUP-ova povjerenstva koje glavnom ravnatelju policije treba predložiti one kandidate koje smatraju najboljima za pojedine funkcije. Imenovanja bi trebala biti do 19. rujna jer tada starim načelnicima izlaze petogodišnji mandati.

No, prije službenih – kako to obično biva – pojavile su se neslužbene informacije. Po njima, najizglednije je da će šef najveće policijske uprave u državi – Zagrebačke – biti Marko Rašić, trenutni šef PU sisačko-moslavačke koju bi navodno trebao preuzeti Luka Pešut. Među dvanaest kandidata koji su se javili za mjesto načelnika PU krapinsko-zagorske – što je ujedno i najveći broj prispjelih molbi za čelno mjesto u upravama – jest Darko Car, koji je načelnikom u Zagorju bio i prije. Sadašnji šef zagorske policije Jakob Bukvić navodno je ozbiljan kandidat za čelnika PU karlovačke, no u kuloarima ipak više šanse daju Josipu Ćeliću, koji je načelnik u Karlovcu bio i do prije pet godina. Pokaže li se ta kombinacija točnom, Bukvić bi trebao biti načelnikom PU bjelovarsko-bilogorske što je tijekom dugogodišnje policijske karijere već i bio. Bivši šef ATJ Lučko, Umažanin Alen Klabot trebao bi sljedećih pet godina biti na čelu PU istarske. Od imena koja se ovih dana još spominju kao izgledna za načelnička mjesta jest ono Ivana Merćepa koji bi navodno trebao biti šef policije u Šibeniku.

Specijalac i u Rijeci?

Navodno će Goran Lovrić biti na čelu PU vukovarsko-srijemske, a u Zadru je najizglednije da će načelnikom biti Anton Dražina. Pokažu li se ove pretpostavke točnima, u oči upada kako će – nakon što je ratni zapovjednik Specijalne policije Mladen Markač imenovan posebnim savjetnikom ministra Božinovića – najviše načelnika uprava biti regrutirano iz redova bivših specijalaca. Navodno bi na čelno mjesto u Rijeci također trebao biti imenovan policijski specijalac.

Komentara 55

Avatar NasaPosla
NasaPosla
08:55 09.09.2017.

Da dođe i supermen zaludu je, jer ne postoji suradnja između državnog odvjetništva i polucije, bar u obliku dobronamjernih savjeta.

DU
Deleted user
09:27 09.09.2017.

Nećeš ti vijesti.Dugo su čekali.Pa to svaka vlada radi zato i ne nepredujemo, jer svaki ministar 4 godine samo radi na tome da što više svojih zaposli a reforme ma koga briga.

GU
Gustirna
09:49 09.09.2017.

Kada crveni smrad bude po trgovima urlalo uz totalitarno komunisticko znakovlje a milicija im se divila, ispasti ce da su to ljubimci branitelja a ne nenarodne vlasti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije