Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽESTOKE BORBE ZA BAKHMUT

Šef Wagner grupe snimljen pored tijela svojih plaćenika: 'Ugovor im je istekao'

Wagner private military group centre opens in St Petersburg
Foto: IGOR RUSSAK/REUTERS
1/2
03.01.2023.
u 19:21

U kutu jedne sobe mogu se vidjeti naslagane vreće s tijelima na hrpu do visine ramena.

Čelnik ruske plaćeničke grupe Wagner Jevgenij Prigožin kazao je da su njegovi borci proveli tjedne pokušavajući zauzeti jednu kuću u Bakhmutu, ukrajinskom gradu u regiji Donbasu oko kojeg se vode žestoke borbe. Ta izjava ukazuje na to kakvo je stanje tamo te da je Kremlj ne napreduje, navodi The Guardian.

U videosnimci objavljenoj za Novu godinu, Prigožin je snimljen kako posjećuje podrum kuće u blizine istočne fronte koji je ispunjen tijelima njegovih plaćenika ubijenih u žestokim borbama za grad. Mnogi od njih su zatvorenici pušteni iz zatvora kako bi se borili na strani Rusije.

U improviziranoj mrtvačnici, Prigožinu se pokazuju tijela na nosilima i u vrećama za tijela. U kutu jedne sobe mogu se vidjeti naslagane vreće s tijelima na hrpu do visine ramena.

"Ugovor im je istekao, idući tjedan idu kući. Ovi se spremaju za slanje. Svi radimo tijekom novogodišnje noći. Ovdje leže Wagnerovi borci koji su umrli na fronti. Stavit će ih u lijesove i vratit će se kući", na snimci se čuje šef grupe Wagner i bliski Putinov saveznik, piše The Guardian.

Wagner grupa ima ključnu ulogu u ruskoj ofenzivi na Bakhmut, a ukrajinski vojnici kazali su britanskim medijima da su Wagnerovi plaćenici često korišteni kao udarne trupe u frontalnim napadima na njihove položaje, dok su nedavno mobilizirani Rusi raspoređeni u više obrambenih uloga.

VIDEO: Otkriveni problemi u tri popularne aplikacije, ako imate neku od njih možda je bolje da ju obrišete

 

Komentara 29

JU
juma
19:38 03.01.2023.

Ovo nije ništa drugo nego priprema opravdanja i terena za odstupanje. Lik je javno ponizio i izvrijedjao ruske časnike i cijelu vojsku zbog nesposobnosti i kukavičluka i hvalio se kako će im njegova plaćeničko- zločinačka skupina pokazati kako se ratuje. Time si je stekao puno neprijatelja koji jedva čekaju da ga sruše, a postigao nije ništa više od onih po kojima je pljuvao. Moglo bi mu vrlo brzo naglo pozliti nakon šalice čaja s Putinom ili bi mogao nastradati u prometnoj nesreći ili se previše nagnuti kroz prozor.

Avatar Ninefinger
Ninefinger
21:27 03.01.2023.

Mogao bi i Wagner odsvirati krivu notu i la pa pa

DU
Deleted user
22:49 03.01.2023.

Nadamo se Jevgenij da ćeš i ti uskoru biti u vreći-sanduku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije