Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tedros Adhanom Ghebreyesus

Šef svjetske zdravstvene organizacije: Nemojte raditi greške, pred nama je dug put

Tedros Adhanom Ghebreyesus
Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS/PIXSELL
22.04.2020.
u 22:19

Jedna od najvećih opasnosti koja nam sad prijete je opuštanje, smatra čelnik Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus

Čelnik Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus upozorio je svjetske lidere da je popuštanje s mjerama najveća opasnost s kojom se suočavaju zemlje u borbi protiv pandemije koronavirusa.

– Nemojte raditi greške, pred nama je dug put. Ovaj virus bit će s nama još dugo – rekao je generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije u Ženevi.

Iako su mjere koje su brojne države donijele usporile širenje virusa, virus je i dalje 'iznimno opasan', rekao je Tedros.

VIDEO Vodeći hrvatski znanstvenici predviđaju kad bi mogla završiti pandemija

Trenutačno podaci pokazuju da je većina svjetske populacije ostaje osjetljiva na virus što znači da bi se epidemija mogla vrlo brzo ponovno proširiti.

– Jedna od najvećih opasnosti koja nam sad prijete je opuštanje – zaključio je on.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije