Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGUŠENE VEZE

Sedam tisuća ljudi istodobno nazivalo broj za pomoć generalima

thompson
Nino Strmotić/Pixsell
14.06.2010.
u 19:17

Tijekom dvosatnog koncerta operateri su zabilježili nevjerojatnu navalu na telefonski broj 060 608 009 na kojemu su se prikupljale donacije. Broj ostaje u funkcijki do kraja mjeseca.

 Akcija “Za istinu o Domovinskom ratu” nastavlja se i nakon velikog humanitarnog koncerta u splitskoj Spaladium areni koji je, za prikupljanje novca za obranu generala, organizirala Hvidra Splitsko-dalmatinske županije.

Naime, tijekom dvosatnog prijenosa na državnoj televiziji operateri su zabilježili nevjerojatnu navalu na telefonski broj 060 608 009 na kojemu su se prikupljale donacije, došlo je i do zagušenja pa je odlučeno da broj ostane u funkcijki do kraja mjeseca.

- Iznenadio sam se, znam da telefoni nisu prestajali zvoniti, a mi smo sakupili samo 90.000 kuna. Problem je nastao jer nismo dobili dovoljno linija, pa je jedno vrijeme došlo do potpunog zagušenja. Zato smo telefon ostavili otvorenim do 1. srpnja. Tako, želite li pomoći našim zatočenim generalima u Hagu, Gospiću i Zagrebu, možete i dalje donirati pozivom. Cijena je 5,59 s fiksnih, a 6,73 s moblinih mreža - izjavio je jučer Kristijan Petric, predsjednik županijske Hvidre i organizator akcije.

Krešo Troha koji je bio zadužen za telekomunikacije kaže da je u jednom trenutku paralelno bilo čak 7000 poziva, a to nitko nije mogao predvidjeti.

- Došlo je do blokade, trajala je jedno pet minuta - kaže Troha. Primili su 41.000 poziva, a propalo je 10-ak tisuća.

Petric ne želi izlaziti s ukupnim prihodima dok se akcija ne završi, ali procjenjuje se da je na koncertu od ulaznica, aukcije slika i telefonskih poziva prikupljeno oko 400.000 kuna.   

Komentara 3

KR
krugoval1
19:51 14.06.2010.

Svi moramo pomoći slavnim hrvatskim generalima!

OB
-obrisani-
19:53 14.06.2010.

sedam tisuca podrske za generale u zemlji od cetiri i pol milijuna stanovnika? To je to? Bogami sa takvim entuzijazmom cete se nacekat generala...

PH
PHILIA
10:04 15.06.2010.

Svaki od tih generala ima više novaca i nekretnina nego što ću ja u životu zaradit! Nema te šanse da im pomognem ma ni sa tih par kuna jednog poziva. Teško je povjerovati da baš svaki od tih generala je je čista obraza i nevine duše u zatvoru. Svima nam je teško, a i svatko ima drugačiju sudbinu zbog koje pati, ne samo generali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije