Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poduzete mjere

Sedam slučajeva zaraze novorođenčadi u Bjelovaru: 'Do sad nisu imali takve slučajeve'

Župan Danijel Marušić obišao novogradiško i slavonskobrodsko rodilište
Ivica Galovic/PIXSELL
22.06.2023.
u 22:24

Enterovirusi su vrlo široka skupina virusa koji mogu uzrokovati najrazličitije simptome. Najčešće najblaže, ali mogu biti i vrlo teške.

Čak sedam slučajeva zaraze enterovirusom otkriveni su Općoj bolnici ”Dr. Anđelko Višić” u Bjelovaru i to na Odjelu pedijatrije i rodilišta. Oboljelo je sedam novorođenčadi, kod tri je potvrđen enterovirus. Dvije bebe su prebačene u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti, zaraznu bolnicu, a jedna beba u KBC rebro.

Infirmacije je potvrdila i Sanja Smolčić, epidemiologinja iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo. – Enterovirusi su vrlo široka skupina virusa koji mogu uzrokovati najrazličitije simptome. Najčešće najblaže, ali mogu biti i vrlo teške. Jedna beba je, osim febrilnog stanja, razvila i miokarditis. Stanje je ozbiljno – rekla je Smolčić.

Iz bjelovarske bolnice su istaknuli kako do sada nisu imali takvih slučajeva. – Poduzete su sve potrebne mjere sterilizacije i dezinfekcije – kazala je Smolčić. Inače, na tom su odjelu posjete već neko vrijeme bile dozvoljene, ali do daljnjega su zabranjene.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Vozač Hitne pregazio tri maloljetnice, jedna teško ozlijeđena

Komentara 3

HR
hrvoje56
06:39 23.06.2023.

Ide li i tamo Beroševa zdravstvena inspekcija ili je to rezervirano samo za bolnice koje nisu povezane s Hdz-om? Splitska bolnica nikad nije bila "bolnica slučaj" iako su se tamo dešavale grozne tvari, kao što se to nastoji napakirati Sv.Duhu.

OP
Ocvali pupoljak
08:13 23.06.2023.

Posljedice bolesti?

DU
Deleted user
02:27 23.06.2023.

Dati ih na usvajanje u Kongo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije