Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvorene ponude

Sedam brodara u konkurenciji za plovidbu na dvije linije

Jadrolinija (1)
Goran Kovacic/PIXSELL
20.09.2012.
u 14:14

Stručno povjerenstvo ponude će ocijeniti i odluku o odabiru najpovoljnijega ponuditelja donijeti u roku od dva mjeseca, do 17. studenoga

Na natječaj za dobivanje koncesije na dvama linijama na Kvarneru, brzobrodskoj liniji Mali Lošinj – Ilovik – Susak – Unije – Martinšćica – Cres – Rijeka i klasičnoj brodskoj liniji Ilovik – Mrtvaška, javilo se ukupno sedam brodara, doznaje se iz Agencije za obalni linijski pomorski promet. Na otvaranju ponuda bili su i predstavnici brodara.

Za održavanje brzobrodske linije konkuriraju tri brodara: riječka Jadrolinija, splitska Linijska nacionalna plovidba i U.T.O. Kapetan Luka iz Krila Jesenica, dok su za održavanje klasične brodske linije ponude dostavili T.U.O. Mankul iz Zadra, RPZ Vrgada iz Vrgade, tvrtka Porat Ilovik iz Ilovika i Obrt za ribarstvo i turizam ''Trn'' iz Ždrelca koji je zbog kašnjenja s ponudom isključen iz postupka.

Stručno povjerenstvo ponude će ocijeniti i odluku o odabiru najpovoljnijega ponuditelja donijeti u roku od dva mjeseca, do 17. studenoga.

Ugovori s novim koncesionarima na linijama Mali Lošinj – Ilovik – Susak – Unije – Martinšćica – Cres – Rijeka i Ilovik – Mrtvaška vrijedit će, sukladno amandmanima na direktivu EU, do 31. prosinca 2016. godine, nakon čega će na natječaju moći sudjelovati brodari iz cijele Europske unije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije