Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLIJE RUKOMETA

SDSS: Za huliganstvo u Vukovaru krivo je javno gledanje utakmice!

nasilje (1)
Davor Javorovic/PIXSELL
28.01.2012.
u 20:38

Nekoliko cigli bačeno je prema prozorima u dvorištu koji nisu pukli, kao i prema stranačkim automobilima.

SDSS je u subotu navečer izdao posebno priopćenje povodom događanja u Vukovaru kada je na sjedište stranke "bačeno više komada cigli i kamenja od kojih je na više mjesta oštećena fasada objekta, kišni oluk i okvir prozora" nakon rukometne utakmice reprezentacija Hrvatske i Srbije koje je objavljeno na stranačkoj internet stranici.

- Uz najoštriju osudu ovakvog čina koji se vjerojatno dogodio u petak nakon polufinalne utakmice u rukometu između Hrvatske i Srbije, ovaj vandalski čin smo prijavili policiji koja je i izašla na mjesto događaja. Nekoliko cigli bačeno je prema prozorima u dvorištu koji nisu pukli, kao i prema stranačkim automobilima. Međutim, ovaj događaj osim počinjene materijalne štete, ima znatno veće svoje političke i druge konotacije jer se radi o srpskoj manjinskoj ali i parlamentarnoj stranci u Hrvatskom saboru", navodi se i priopćenju i dodaje kako je u noći na subotu napadnut i kafić u kojemu je "također pripadnik naše zajednice " slavio rođendan te se nadaju da će policija otkriti počinitelje.

- Ne želeći unaprijed optuživati i prokazivati potencijalne počinioce, jer očekujemo da to obave nadležne institucije, ne možemo ne primijetiti da je javno gledanje utakmice na gradskom trgu možda doprinijelo ponašanju nakon polufinala. Sumnju potkrepljujemo činjenicom da je velik broj hrvatskih navijača koji nisu uspjeli ući u Srbiju, utakmicu gledalo u Vukovaru, te vjerojatno poslije poraza ekipe za koju navijaju svoj bijes iskalilo na objektima u vlasništvu Srba, a potom napustili Vukovar i mirno uputili prema mjestima u kojima inače žive. Ovo nije prvi put da takvi gosti urade brojne incidente i odu, a građanima Vukovara svih nacionalnosti ostave dodatne probleme - navodi se u priopćenju i tek na kraju se podsjeća kako "od ovakvih vandala nije amnestirana ni jedna nacija što se vidjelo i nedavno u Novom Sadu u napadu na hrvatske navijače pa i ovaj napad osuđujemo te pozdravljamo što su vandali pronađeni i privedeni organima pravde, te isto očekujemo u noćašnjim slučajevima u Vukovaru".

Ključne riječi

Komentara 151

FL
flok
14:35 29.01.2012.

nije ni u škabrnji nitko klao, jel tako? i tamo su svi bili \"negdje drugo\", i banićka i štrbac i cijela ekipa

Avatar razocarani
razocarani
20:37 29.01.2012.

a ja mislio za nerede kriva velikosrpska politika ups eh sto sam neznalica...!!!!!!!

BA
Barts
10:57 29.01.2012.

Trebali su da zabrane TV prenos u Hrvatskoj ,Oce biti neka cenzura kasnije ? ;p

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije