Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prozvali ministricu

SDP: Vratit ćemo proizvodnju svinjskog mesa u slavonska sela

Svinje ilustracija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL/Ilustracija
1/3
20.10.2023.
u 13:59

Iz SDP-ovog Savjeta za poljoprivredu pozivaju ministricu Vučković da se "ostavi imitiranja arogancije svog šefa i već jednom uhvati posla"

SDP-ov Savjet za poljoprivredu izdao je priopćenje u kojem poziva ministricu Mariju Vučković da se "ostavi lošeg pokušaja imitiranja arogancije svog stranačkog šefa i već jednom uhvati posla". Vrijeme je, kažu, da netko preuzme kormilo i počne upravljati krizom izazvanom afričkom svinjskom kugom, ali "bez razmetanja nepostojećim novcima i bez floskula o razvoju hrvatske poljoprivrede, a posebno obmanom nazvanom Projekt Slavonija". "Gospođa ministrica ima na raspolaganju sve instrumente za upravljanje krizom, od veterinarske uprave, do inspektorata, a o policijskim i vojnim resursima da i ne govorimo, to bi već odavno trebali biti u uporabi. Možda onda ne bi bili predmet zgražanja stručne javnosti i nadležnih tijela u EU", tvrde u SDP-u.

Iz SDP-ovog Savjeta za poljoprivredu pozivaju ministricu da informira javnost koliko je od 174 milijuna eura plus dodatnih 14,5 milijuna europskih fondova namijenjenih za provedbu mjera za kontrolu afričke svinjske kuge u EU stiglo u Hrvatsku i kako ih je potrošila. Pitaju o koliko dvostrukih ograda se govori, koliko milijuna košta izdavanje naredbi, provođenje kategorizacija, koliko je odstrijeljeno divljih svinja?

VEZANI ČLANCI:

"U obrani vlastite neodlučnosti i nesposobnosti ministrica će posegnuti duboko u prošlost, prigodno zaobilazeći pogubno djelovanje svoga optuženog prethodnika i dugogodišnjih problema u svom resoru. Je li zaboravila na svoju državnu tajnicu? Zvuče li joj poznato vjetroelektrane? Sjeća li se možda ministra Čobankovića? Umjesto toga predlažemo joj da počne već jednom isplaćivati obećana obeštećenja slavonskim svinjogojcima pogođenima bolešću koja se mogla spriječiti ili barem bolje kontrolirati. I neka plati te veterinare koje njezin šef toliko cijeni i javno hvali, a istovremeno ih se već nekoliko mjeseci izbjegava platiti", navodi se u priopćenju.

Iz SDP-a poručuju kako nitko od hrvatskih prerađivača, uz malo volje koje ona nema, ne bi trebao biti uskraćen za pravo proizvodnje tradicionalnih proizvoda od svinjskog mesa, pa čak ni u ovakvoj situaciji. Ona, kažu, jeste teška, ali rješenja postoje za sve, pa i za one u zonama ograničenja.

"Kada bi malo bolje čitala pravilnike i zakone, vidjela bi i ona da se to može. Proći će i ova HDZ-ova diktatura mediokriteta, a onda ćemo mi vratiti proizvodnju tradicionalnih proizvoda od svinjskog mesa u slavonska sela, koju ova vlast sustavno uništava već godinama", poručuju iz SDP-ovog Savjeta za poljoprivredu.

VIDEO Ponuda cvijeća i lampiona u Zagrebu povodom blagdana Svih Svetih

Komentara 2

AB
abram
14:04 20.10.2023.

Srećom vama nitko ništa ne vjeruje

DU
Deleted user
19:00 20.10.2023.

evo jos jednog obecanja prije negosto bude pozvan u brisel da svinjogojstvo nije dodjeljeno hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije