Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saga o proračunu

SDP proziva: Našu su vijećnicu obrađivali!

\'07.12.2010., Koprivnica -Izglasavanje godisnjeg proracuna koprivnicko-krizevacke zupanije Photo: Marijan Susenj/PIXSELL\'
Marijan Susenj/PIXSELL
09.12.2010.
u 08:12

Nakon izglasanog proračuna pljušte prozivke za trgovanje, pa i ucjenjivanje, što neke podsjeća na igrokaz

– Ostali smo zabezeknuti i iznenađeni nakon što je naša vijećnica Helga Jug glasala za proračun za iduću godinu Koprivničko-križevačke županije. Očito ju je netko obrađivao jer je kasnila, stigla samo na tu točku, digla ruku i otišla – kazao je jučer Marinko Bagarić, predsjednik Kluba vijećnika SDP-a i HNS-a.

"Pas laje zbog sebe"

Milan Bingula, vijećnik HP-HPP-a, kazao je, pak, da se iz oporbe trgovalo glasom Vlade Miklobušeca iz HDSS-a.

– Ako bude protiv proračuna, koliko sam čuo, iz SDP-a su mu nudili radno mjesto, pokrivanje kredita i četvrto mjesto na listi za Sabor – napomenuo je on. Miklobušec, koji je zajedno s SDP-om i HNS-om tražio zajedničko donošenje proračuna konsenzusom te na skupštini najavio izlazak iz koalicije s HSS-om i HDZ-om, opovrgnuo je te tvrdnje.

– Pas laje zbog sebe, a ne zbog sela. Pozvao sam se na moral vijećnika te zatražio da zajedno donesemo najbolje rješenje, no nije bilo odjeka. Sada ću samostalno djelovati – kazao je Miklobušec, koji je bio suzdržan u izglasavanju proračuna.

Proračun "težak" 132,2 milijuna kuna prihvaćen je zahvaljujući glasu Helge Jug (SDP), a Bagarić misli da su vladajući iskoristili njezinu situaciju.

– Ona je nezaposlena i netko je njezinu nesreću iskoristio da je kupi i ucijeni. Ovo nam se već jednom dogodilo, netko iz SDP-a dao je svoj glas tajnim glasanjem za predsjednika skupštine, gdje je izabran Damir Felak (HDZ). Sada samo mogu čekati tko je sljedeći – kazao je on. Prozvana Helga nije, pak, željela komentirati njegove navode.

– Glasala sam po savjesti – bilo je sve što je rekla, a na upit hoće li istupiti iz SDP-a, kaže da to još ne zna. Felak, predsjednik Skupštine, kazao je da su Bagarićeve izjave o ucjenama laž.

Tek ćemo vidjeti

Bagarić je danas najavio sastanak u stranci, a Županijski odbor HDZ-a sazvao je konferenciju za novinare.

– Skupština je bila igrokaz SDP-a s ciljem prijevremenih izbora – kaže Bingula. Izglasavanje najvažnije stavke u razvoju županije tako je postalo filmski scenarij, a tko će gdje sjediti na sljedećoj skupštini, tek ćemo vidjeti.

Komentara 4

Avatar tkozna
tkozna
09:04 09.12.2010.

KERUM: \"Svaki političar ima svoju cijenu\"

VI
vidovit
10:34 09.12.2010.

\"Podravska stranačka jal \"nas je vratila 10 godina u natrag kad su se stranke dogovorile da se Marinca stavi na kormilo Podravke.To je početak svih neprilika koje se dešavaju u našoj Županiji .

Avatar Patton
Patton
11:57 09.12.2010.

(1158) Koliko njih je prihvatila, a koliko odbila?! :-)))))))))))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije