Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERE

SDP pokreće proceduru opoziva još troje ministara: G. Marića, Žalac i Tolušića

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
12.07.2019.
u 12:59

U SDP-u podsjećaju kako bi ministrica Žalac trebala otići zbog prometne nesreće koju je izazvala bez valjane vozačke, afere Mercedes, ali i poslovnih odnosa s poduzetnikom Josipom Stojanovićem Jollyjem.

Nakon zahtjeva za opozivom ministra uprave Lovre Kuščevića koji je u međuvremenu i otišao s te funkcije, Klub zastupnika SDP-a planira pokrenuti proceduru opoziva još troje ministara – ministrice regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijele Žalac, ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića te ministra državne imovine Gorana Marića. Riječ je o troje ministara čije afere posljednje vrijeme pune medijske stupce i koji se već spominju kao oni koje će premijer Andrej Plenković zamijeniti tijekom najavljene rekonstrukcije Vlade.

Očekuje se da bi zahtjev za opoziv troje ministara u saborsku proceduru uputili već idući tjedan, a do tada će skupljati potpise 31 zastupnika potrebne da bi zahtjev uputili u proceduru. Zahtjev se automatski uvrštava u dnevni red čime počinje teći osmodnevni rok Vladi za očitovanje o njima. Rasprava se provodi najranije sedam, a najviše 30 dana od uvrštenja zahtjeva u dnevni red Hrvatskog Sabora. Ako premijer prije toga sam ne smijeni ovaj trojac, postoji mogućnost da se zbog ovog zahtjeva saziva još jedna izvanredna sjednica. Podsjetimo, zbog najavljene rekonstrukcije Vlade, za koju još nije potpuno jasno koliko će ministara obuhvatiti, najavljena je izvanredna sjednica Sabora, vjerojatno krajem idućeg tjedna.

U SDP-u podsjećaju kako bi ministrica Žalac trebala otići zbog prometne nesreće koju je izazvala bez valjane vozačke, afere Mercedes, ali i poslovnih odnosa s poduzetnikom Josipom Stojanovićem Jollyjem. Tolušić treba otići zbog svoje kuće i "roštilja" od 120 kvadrata koje je gradila tvrtka građevinarstvo Horvat, koja je poslovno surađivala s Virovitičko-podravskom županijom u vrijeme dok je Tolušić bio župan. Nekretninske afere razlog su i za odlazak ministra Gorana Marića, drže u SDP-u, posebno priče o dogovorima o obnove samostana u zamjenu za stan koje ovih dana pune medijske stupce.

Komentara 11

AN
anp
13:50 12.07.2019.

Bero lupeta kao MAKSIM PO DIVIZIJI, a tek Maras .....

DU
Deleted user
13:19 12.07.2019.

Ajd pokreni inicijativu za svoju smjenu kupusaru Bero - svaka ti je prepametna floskula - al za maloumne ljude, bero mora otići, otići, otići ...........

DA
danijelrukavina4
17:42 12.07.2019.

Premijer Plenković treba pod hitno naći nove ljude za ministra Tolušića, Ministricu Žalac, Ministra Marića. Iste "ne skidaju" ljudi iz oporbe, već su ih "skinuli" istraživački novinari, iz svih mogućih redakcija. Novinari rade sjajan posao. Već sada su podignuti svi kriteriji - stručni, moralni , ljudski.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije