Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požega

SDP-ovci otpuštali i branitelje i samohrane roditelje u gradskoj i u županijskoj upravi

Foto: Ljiljana Marić
25.02.2014.
u 20:54

Od zaposlenika koji su stavljeni na raspolaganje jedan je, objasnio je gradonačelnik, zatražio sporazumni raskid jer prelazi u Ured državne uprave

Gradska uprava Požege umjesto dosadašnja 52 radna mjesta po novoj sistematizaciji imat će 44.  U gradskoj upravi, kako ističe gradonačelnik Vedran Neferović, radilo je do nedavno 38 službenika i namještenika, a sada se taj broj smanjuje za 8. Na njihovo otpuštanje reagirao je požeški SDP dan prije na konferenciji za novinare, a na današnjoj je gradonačelnik Neferović objasnio razloge stavljanja određenih zaposlenika na raspolaganje.   

- Po dolsku na vlast u lipnju prošle godine zatražili smo da nam tvrtka koja se bavi radnim procesima napravi analizu stanja. Nakon dobivene analize bilo je jasno da postoje određeni neučinkoviti radni procesi. Dobili mandat od građana Požege da stvorimo jednu efikasnu i funkcionalnu gradsku upravu koja će služiti kao servis građanima po europskim standardima. Sukladno tome i praćenju rada u posljednjih sedam mjeseci kroz izvješća zaposlenika, shvatili da postoji prostor za poboljšanje i prema tome smo donijeli sistematizaciju radnih mjesta. Moram se ovom prilikom osvrnuti i na melodrame koje u zadnje vrijeme prezentira SDP-e i utvrditi da nemaju vjerodostojnost. Poznato je što je SDP-ova vlast radila i u gradu i županiji. Tako su 2006. otpustili 17 ljudi iz županije među kojima su bili i branitelji i samohrani roditelji međutim očito da ovaj loš glumac koji radi ove predstave na sve to zaboravlja pa je vrijeme da ga na to podsjetimo  – kazao je gradonačelnik Neferović.

Od zaposlenika koji su stavljeni na raspolaganje jedan je, objasnio je gradonačelnik, zatražio sporazumni raskid jer prelazi u Ured državne uprave, a jednom od njih bit će ponuđeno radno mjesto u „Komunalcu".

 - U iduća dva mjeseca dok su na raspolaganju pokušat ćemo pojedine zaposlenike zaposliti u drugim gradskim tvrtkama ili ustanovama, a jedna će uskoro biti osnovana – objasnio je gradonačelnik.

Kazao je da trenutno nema novih zapošljavanja te da su nova zapošljavanja moguća, ali samo kako bi se povećala kvaliteta rada jer u gradskoj upravio nedostaje stručnog kadra, posebno visokoškolskog obrazovanog. Analiza je pokazala, dodao je, da se npr. u Odjelu za samoupravu, gdje je 46 posto zaposlenih, izvršava svega 28 posto radnih procesa.

Dodao je kako je smanjivanjem plaća u gradskoj upravi unazad tri mjeseca ostvarena ušteda od 600.000 kuna što  je dostatno za pripremu jednog projekta za EU fondove. Podsjetio je da su  na jučerašnjoj SDP-ovoj konferenciji iznesene i netočne informacije o Tekiji kazavši da je u trenutku preuzimanja vlasti u toj tvrtki bilo zaposleno 186 radnika, a danas tvrtka Tekija i Komunalac imaju zaposleno 181 radnika.

>> Otpuštaju se branitelji i invalidi zbog predizborne trgovine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije