Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ogorčeni

Osječki SDP-ovci pisali Grbinu: 'Zar će naš kandidat biti glavni Glavašev veličatelj?'

Osijek: Vladimir Šišljagić i Martin Marolin oslobođeni krivnje za izvlacenje novaca iz županije
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/5
14.12.2020.
u 21:27

- Svašta smo prolazili zbog naše pripadnosti SDP-u i baš zato ne možemo i ne želimo vjerovati kako ćete pristati da kandidat SDP-a bude čovjek koji je još uvijek na optuženičkoj klupi zbog korupcije i koji je bio glavni zaštitnik i veličatelj lika i djela Branimira Glavaša, navode u pismu.

Dugogodišnji članovi SDP-a iz Osijeka poslali su otvoreno pismo predsjedniku SDP-a Peđi Grbinu. Naime, iza riječi koje su napisali stoje anonimno, a navode kako je njihova stranka u Osijeku pred rasulom. 

Njihovo pismo objavljujemo u cijelosti: 

'Poštovani predsjedniče SDP-a Grbin,

obraćamo Vam se potaknuti sve češćim medijskim napisima o Vladimiru Šišljagiću kao kandidatu SDP-a za gradonačelnika Osijeka.

Želimo naglasiti kako smo bili članovi SDP-a i kada to nije bilo popularno i kada su neki provodili strahovladu u Osijeku. Svašta smo prolazili zbog naše pripadnosti SDP-u i baš zato ne možemo i ne želimo vjerovati kako ćete pristati da kandidat SDP-a bude čovjek koji je još uvijek na optuženičkoj klupi zbog korupcije i koji je bio glavni zaštitnik i veličatelj lika i djela Branimira Glavaša. Zajedno s njim, Šišljagić je postrojavao Crnu gardu ispred Hrvatskoga sabora i držao vatrene proustaške govore na Bleiburgu. Zar smo spali na tako niske grane da takav čovjek bude naš kandidat za gradonačelnika četvrtog grada u Hrvatskoj i najvećeg grada u Slavoniji?

Predsjedniče Grbin, naša stranka u Osijeku je pred rasulom. Dva vijećnika su nedavno istupila iz Kluba vijećnika u Gradskom vijeću. Ne dozvolite da kandidaturom gospodina Šišljagića postanete grobar socijaldemokracije u Osijeku. Kako zbog same socijaldemokracije, tako i zbog ljudi koji su za ideju boljeg i pravednijeg društva podnijeli ogromnu žrtvu.

U nadi da ćete ispravno postupiti i sačuvati socijaldemokraciju u Osijeku, srdačno Vas pozdravljamo!

Pišemo Vam ovo otvoreno pismo anonimno, poučeni iskustvom kako se za iskazivanje vlastitoga stava može itekako loše provesti, ali uvjeravamo Vas da naše mišljenje oko kandidature gospodina Šišljagića dijeli velika većina članova u Osijeku, što možete i sami vrlo jednostavno provjeriti.

Dugogodišnji članovi SDP-a iz Osijeka, stoji u pismu. 

Komentara 22

LU
Ludwik
21:55 14.12.2020.

Pa Šišljagićeve "proustaške" izjave su mačji kašalj naspram onoga što je Mesić pjevao, izjavljivao o Jasenovcu, pričao viceve o Srbima i Židovima... Nakon svega, SDP ga je dvaput zdušno podržao za predsjednika i štuju ga i danas... Zašto im sad politika podržavanja političkog šljama smeta na lokalnoj razini?!

KO
Komarac001
00:14 15.12.2020.

Za SDP u Osijeku uglavnom glasaju pripadnici manjina i to nacionalne manjine koja 91. izvršila agresiju na Hrvatsku i pripadnici seksualnih manjina, općenito kompletna ljevica u Osijeku nema više od 25% i nije nikada ni imala a neće nikada ni imati. Participirati u gradskoj vlasti mogu jedino tako da podrže nekog jakog nezavisnog ali desnog kandidata, kao što je i sada trenutno slučaj sa gosp. Vrkićem i umjesto da su presretni da im se opet pojavila neka nada da imaju dogradonačelnika i nekoliko pročelnika, za što bez nekoga sa strane kao što je Šišljagić nemaju nikakve šanse oni se još bune.

RU
Rubikon
23:08 14.12.2020.

Za Šišljagica bi bila sramota da prihvati ponudu sdp-a to su nasljednici onih koji su iz Osijeka proterali osiječane ugl. Nijemce

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije