Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj brkić

SDP: Neka u HDZ-u sami 'kusaju' probleme što su si stvorili

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
02.05.2019.
u 21:56

Ako imaju imalo političke odgovornosti i ako misle da osoba protiv koje se pokrene kaznena prijava može biti potpredsjednik Sabora i zamjenik šefa HDZ-a, onda neka i bude – kaže izvor iz vrha SDP-a

Na pitanje o tome hoće li stranka tražiti smjenjivanje Milijana Brkića s mjesta potpredsjednika Sabora zbog afere Prisluškivanje, šef SDP-a u intervjuu Večernjem listu kazao je kako je to smiješna priča i da se SDP ne bavi HDZ-om.

– Neka svoje probleme rješavaju sami. U fokusu su nam građani Hrvatske – kazao je Bernardić i tako izazvao nove prijepore u samom Klubu zastupnika SDP-a.

– Zašto to čini, nije mi jasno. Izjaviti da se neće baviti HDZ-om koji drži Milijana Brkića na mjestu potpredsjednika Sabora je potpuno glupo – kaže jedan član Kluba SDP-a. A osim što neki misle da je glupo, jasno je i da je u suprotnosti sa stavom, primjerice, šefa Kluba SDP-a Arsena Bauka, koji je samo koji dan prije kazao kako SDP i te kako razmišlja uplesti se u “slučaj Brkić”. Naime, tada je u javnost izišao stav kako će se u slučaju da Milijan Brkić zaradi optužnicu, a potom ostane i bez zastupničkog imuniteta, prvo HDZ-u dati razumno vrijeme da sam zatraži razrješenje Brkića, a ako se to ne dogodi, da će zahtjev za Brkićevu smjenu zatražiti SDP. Bauk je tada kazao i kako bi u situaciji, u kojoj bi doista došlo do ukidanja imuniteta Brkiću, njegov ostanak na funkciji značio i veliko nepovjerenje HDZ-a u DORH i policiju.

– SDP je po pitanju poduzimanja daljih koraka u slučaju Brkić jedinstven. Jasno smo definirali koji su uvjeti za poduzimanje daljih koraka, a kako ti uvjeti još nisu ispunjeni, onda je jasno i da još nećemo ništa poduzimati – kazao je pak jučer Bauk.

U vrhu SDP-a jučer su pak poručili kako se ne misle baviti stvarima unutar vladajućeg HDZ-a i kako sada moraju sami “kusati” probleme koje su si stvorili.

– Nećemo im mi davati na pažnji i to je predsjednik stranke jasno rekao. Ako imaju imalo političke odgovornosti i ako misle da osoba protiv koje se pokrene kaznena prijava može biti potpredsjednik Sabora i zamjenik šefa HDZ-a, onda neka i bude – kaže izvor iz vrha SDP-a.

 

Ključne riječi

Komentara 22

KD
Knez Drpimir
22:06 02.05.2019.

Bernardic nije ni zucnuo na snimke dotepenog Bandica kak zrihtava poslove za svoje ognjistarce. U normalnoj drzavi bi bio skandal da je to radio neki nizi referent a ne gradonacelnik glavnog grada. Bernardic, a ni ostatak danasnjeg SDP-a, ne bii mogli organizirati izmjenu kaslica u haustoru manje zgrade.

PR
prajdali100
22:07 02.05.2019.

Ako sam dobro razumio iz ovog članka netko iz vrha SDP- a kaže za Bernardića da je glupan !!! Nema se što dodati.

PR
prajdali100
22:11 02.05.2019.

U HDZ- u kažu : " Da nema Bere trebalo bi ga izmisliti ". Da bude veća igranka pobrinula se i lignja koja sve češće viri iza svog šefa.Smiješno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije