Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peđa Grbin

'Predsjednica se otvoreno uključila u kampanju HDZ-a i pokazuje kako izbjeći plaćanje poreza'

Peđa Grbin
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/8
29.04.2015.
u 15:21

– Predsjednica se ponaša kao glasnogovornica HDZ-a – poručio je Peđa Grbin

– Predsjednica Republike otvoreno se uključila u kampanju HDZ-a. Obveza je SDP-a upozoriti na nedopustivost takvog ponašanja – rekao je zastupnik Peđa Grbin koji se osvrnuo na izjave Kolinde Grabar-Kitarović da nema dijaloga s predsjednikom Vlade i da se nada da će nakon izbora s novim premijerom ostvariti dijalog. Rekao je to na konferenciji za novinare na temu ''Predsjednica države – marioneta HDZ-a'' u sjedištu SDP-a na Iblerovom trgu.

Grbin je dodao i kako si takvu izjavu bivši predsjednici Stjepan Mesić i Ivo Josipović nikad nisu dozvolili. – Predsjednica se ponaša kao glasnogovornica HDZ-a i kontinuirano mijenja mišljenja i stavove te iznosi neistine kako to odgovara Tomislavu Karamarku – izjavio je Grbin.

Istaknuo je da Grabar-Kitarović svojim primjerom pokazuje kako treba izbjegavati plaćanje poreza, misleći pritom na njezin potez da donira 1,17 milijuna kuna od kampanje, a ne plati porez. Podsjetimo, predsjednici je na njezin račun iz državnog proračuna uplaćeno 1,171.470 kuna za prvi i drugi krug predsjedničkih izbora, a rečeno joj je kako na takvu transakciju sa svog računa mora platiti i porez državi. Rješenje ovakve situacije nađeno je na način da se s njezina računa cijeli iznos uplati prvo na račun HDZ-a, na što se ne plaća porez, a potom je obveza HDZ-a da, u roku od nekoliko tjedana, taj novac u iznosima koje navede predsjednica uplati kao donacije. Kad politička stranka donira novac, na to se ne plaća porez.

– Razumijem želju da se novac utroši u humanitarne svrhe, ali država je propisala poreze. Oni koji su na čelu države ne smiju izbjegavati plaćanje poreza. Predsjednica Republike mora biti prva koja će platiti porez – rekao je Grbin koji je na pitanje novinara rekao kako tu ne priča o elementima kaznenog djela.

Grbin je Kolindu Grabar-Kitarović nazvao marionetom HDZ-a i Tomislava Karamarka. – Kontinuirano poziva predsjednika Vlade na ostavku, a sada vidimo da svojim primjerom potiče izbjegavanje plaćanja poreza i odustaje od dogovora u vezi proslave pobjede u Domovinskom ratu, zato što to od nje traži HDZ i Tomislav Karamarko – rekao je Grbin i pozvao predsjednicu da se počne ponašati kako mora i kako propisuje Ustav te da prestane dijeliti društvo.

Grbin je predsjednicu pozvao i da prestane s kampanjom za predsjedničke izbore jer su oni završeni.

>> Našla način da donira 1,17 milijuna kuna od kampanje, a ne plati porez

>> Grabar-Kitarović: Vjerujem da ćemo do 2020. uvesti euro

>> Grabar-Kitarović neće držati govor na Bleiburgu: Stratišta se ne smiju koristiti za politiziranje

 

Komentara 506

VA
vabriga
13:57 29.04.2015.

Peđa Grbin - komunistička marioneta!

BU
Bulaba
14:04 29.04.2015.

Dragi Peđa, molim da na presici prokomentirate najnoviji podatak o 1,3 milijuna zaposlenih u Hrvatskoj, 12.000 manje nego prošle godine, 62.000 manje nego prije 3 godine. Također, prokomentirajte podatak o 184 tisuće zaposlenih obrtnika ove godine, 5 tisuća manje nego lani, 21 tisuću manje nego prije tri godine. Hvala.

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
13:59 29.04.2015.

hahah Plan 21 se raspada u paramparčad.Padaju po reitnigu ispod živog zida i sada kmečanje da je netko drugi krvi što nam je ekonomija najgora u EU .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije