Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čeka se odluka ruske državne banke
Povratak na članak

Sberbank i Božo Petrov slažu se u jednom: Todorić ne može biti šef

Predsjednik Sabora privremeno bi preuzeo Agrokor, ali nema rješenje za plaćanje dugova

Komentari 34

ER
Erick
08:59 21.03.2017.

Politicari su sposobni da vode poduzeca, to se moze vidjeti jer mnogi sjede u nadzornim odborima. Osobno, ne nebih dozvolio da cuvaju moje malo stado ovaca. Politicari su dozvolili Todoricu da ima monopol pa je zato brzo napredovao da bi danas dosao u ovu situaciju. Posudjivao je novac a da drzava nije o tome brinula, sada su tu I neznaju sto uciniti . Zlatno pravilo u zapadnom svijetu, ne dozvoli bilo kome da ima monopol. Monopol su u mnogim drzavama imale kompanije koje su bile u rukama drzave, one su pokazale da su neproduktivne I da su u tim slucajevima njihove usluge preskupe. Samo konkurencija garantira pravedne cijene proizvoda I usluga.

VL
KA
kapunjohan
09:04 21.03.2017.

Problem Agrokora je u prezaduženosti, koja je rezultat kupovanja tvrki i širenja Agrokora preko kredita kod banaka.Inestitor koji kupuje kreditnim novcem računa da će mu ,,investicija,, donijeti toliko da će se ,,sama,, odplatiti u nekom razumnom roku i da ćeće moći istovremeno servisirati svoje ostale poslovne obaveze. To bi bilo idealno,kad bi se izišlo, tko nebi tako kupovao ali to se prečesto ne izađe, potrebno je i nešto vlastitog kapitala. Da se razdužiš , moraš prodati ono što ne možeš odplatiti, samo pitanje je koliko ćeš dobiti za to, često manje nego što te to u tom trenutku košta i tu je problem Agrokora a prodanih tko će ih kupiti , upnika dali će se iz prodaje pooplaćati. Bankama nije potrebno vraćati glavnicu ako tvrtka redovno plaća kamate, jer njima novac služi da ga posuđuju za kamate a glavnica mora biti osigurana sa tržnom vrijednosti ,,imovine,, koncerna , ako to nije onda je vrijeme za uzbunu , jer su svi imali krive ocijene o koncernu i tada nitko ne može izaći iz te situacije bez gubitaka dijela svojih potraživanja.Riješenje je raspad koncerna ili odpis nerealnega dijela potraživanja svih i nastavak poslovanja pod novim ugodnijim uvijetima.

VL
VL
vlatx
08:50 21.03.2017.

Koliko je do sada državnih tvrtki propalo zbog krivih odluka "pravih" ljudi u upravama i nikome ništa. Nitko nije za ništa odgovarao a izgubili su se milijuni i tisuće radnih mjesta. Kada se slično dogodi u privatnoj tvrtki odjednom se političari nude da će riješiti stvari.

VL
KS
krseljak.srnova
09:40 21.03.2017.

Petrov izgleda sve odlučuje.Dok ga se ne makne iz politike,Hrvatskoj neće biti dobro.

VL
Avatar MK
MK
11:27 21.03.2017.

Sberbank se mora odluciti ali zele "niske dividende" ili zeli "previsoke kamate"... Nemoze se Sberbank ponasati kao da sa malo "kredita" za likvidnost drzi najveci dio "temeljnog kapitala"... Od kud ta ideja? ...Kapitala je kao nikad na trzistu!

VL
Avatar bosanac1951
bosanac1951
08:09 21.03.2017.

Sberbank i Božo Petrov slažu se u jednom: Todorić ne može biti šef....................I ja se slažem u svezi glede istoga....Dobavljači pitaju ćaća gdje je naša paprika cca 16 milijardi kuna...i to već duže vrijeme.

VL
SS
sokac sa drave
17:28 21.03.2017.

Tedesli je trznio na podravku evo mu prilike da kupii Vveliku Firma.

VL
JU
jurajuric116
09:04 21.03.2017.

ne znam kaj mi je jače. ovo da bi Petrov bil čelnik uprave ili da ovi vjerovnici idu u banske dvore po riješenje. pa nek idu Todoriću na vrata, pa nije država dužna 16 miljardi nego Agrokor.

VL
HA
habala
13:47 21.03.2017.

Sad bi svi nabrzinu donijeli rješenja od Petrova na dalje.... neka se političari državom koju ne zanju voditi jer da znaju ne bi bili tu di jesmo, od plača u trgovini 3000 kn mjesećno, pustimo sad Todorića i njegov Konzum , svi ostali daju iste plače, i dokle god fržava ne uvede tu reda bu bilo kak je. Petrovu pitanje za tebe kad si tolko pametan ! Kao znate voditi državu ? Uz pdv od 25% svatko to može, daj malo razmisli koju cijenu hrane Hrvati plačaju ! Uz Pdv od 25% i marže koje su enormne za razliku od EU, dat ću ti primjer 0,5 litara Špar vode košta ovdje 2,19 kn, a u Italiji u istom Šparu 1,49 kuna razlika je 46% a bogme Talijani nemaju toliko manji pdv da se time možeš pravdati. PastaZara tjestenina košta 0,39 eur ili 3kuna a tu je 8 kuna... Ej nemojte laprdati da treba samo Todorića maknuti i ne igraj se šerifa

VL
VI
VitoVrlina
09:08 21.03.2017.

provesti reviziju pretvorbe i privatizacije i vratiti državi oteto! a dugove prema ruskoj banci vratiti od Todoričeve imovine i s njihovih bankovnih računa. što se tu uopće ima puno razmišljati!

VL
ZA
zagabria1
09:54 21.03.2017.

20 godina radili gluposti i propali i sada ovi očekuju MUDRE poteze? Nije nas prodao samo Amrerima i Rusima sada dovlači i Kineze. Skinite ga već jednom iz Agrokora dok nam nije prodao i more da sebe izvuče.

VL
SZ
slaven zadravec
08:39 21.03.2017.

Što mislite o konceptu nedodirljivosti privatnog vlasništva u slučaju Todorić. Naime, svo svoje privatno, osobno vlasništvo je stekao poslovanjem koje će napustiti i u kojem će ostaviti silne dugove. Unatoč tome njegovo osobno vlasništvo (nekretnine i pokretnine) ostaju nedodirljivi vjerovnicima, zaposlenicima, državnim organima. Pravedno? Ispravno? Jedini održiv način? Ili možda poticaj za promjenu zakonskog statusa privatnog vlasništva?

VL
BL
Blomberg
14:33 21.03.2017.

Ni u kom slucaju sa rusima, jer onda mozete sve zaboraviti.

VL
SS
sokac sa drave
10:31 22.03.2017.

Male firme ostaviti privatnicima a gigante nacionalizirati kao na zapadu.Lopovi su govorili,drzava nije dobar gospodar i sada se vidi zabluda.Kao prvo nesto drzavno je nase narodno vlasnistvo poreznih obveznika i ta nasa poduzeca ce biti dobro vodjena jer mi svi dobro pazimo sta direktori rade a i boje se golog otoka kao vrag od tamjana. Manedjere moze postaviti i narod nemoraju razni Todorici,cak ih mi mozemo vise platiti nego lopovi.Konacno ce biti poduzece vodjeno na zapadnjacki nacin ali nece biti osudjeno na propast od privatnika.Kazu lopov ima vecu jahtu nego Abramovic cuveni Ruski tajkun.Uzeti mu sve kao Pevecu inace nece biti dobro,hocemo pravdu.

VL
MI
miso
09:04 21.03.2017.

Dobrodošao gospodine Putin!

VL
DU
Deleted user
08:47 21.03.2017.

Još jedna Hrvatska sramota, tolike firme ovise o ruskim novcima a Plenković se kočoperi po Ukrajini i vrijeđa Ruse. Pa to se tako gospodo ne radi, na prvom mjestu stavite interese svog naroda, države a onda interese Brisela, NATO-a i dr. Kolinda kao da je glasnogovornica NATO-a za jugoistočnu Europu. Sad se sve raspada gdje su sad ti Američki i zapadno europski investitori koje ste toliko obećavali? Zašto lažete?

VL
Avatar soliloquy
soliloquy
13:41 21.03.2017.

Sve su to privremena rješenja. O Agrokorovim problemima priča se već godinama, ovo nije iznenadilo nikog. A krajnji rezultat je predvidljiv - rasprodaja svega što je profitabilno i nacionalizacija svega što nije. I život ide dalje.

VL
VO
vodopad
08:55 21.03.2017.

da je rječ o državnoj tvrtci direktor bi odgovaro nvidim zašto todorić nemože odgovarati jer ovo je rušenje stabilnosti države ma kakva ona bila i za to se mora odgovarati

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.