Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije u Srbiji

Nikolićev savjetnik: Rehabilitacija Mihailovića je razlog za slavlje u regiji

Oliver Antić
Foto: Screenshot Youtube
1/2
14.05.2015.
u 13:20

Vojislav Šešelj je kazao da je Mihailović "srpski junak koji se hrabro borio u Drugom svjetskom ratu, a zatim bio nevina žrtva komunističkog režima".

Savjetnik predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i opunomoćenik predlagača rehabilitacije četničkog vojvode Draže Mihailovića, Oliver Antić, odluku Višeg suda u Beogradu o rehabilitaciji smatra "povijesnom" i "razlogom za slavlje", piše B92.

Antić je nakon izricanja odluke kojom je ukinuta presuda Mihailoviću iz 1946. godine kazao da razloga za slavlje ima Srbija, ali ga imaju i "Hrvati i cijela regija". Prema njegovim riječima, u Ravnogorskom pokretu je bilo i oko 10 tisuća Hrvata, kako ih on naziva, "originalnih antifašista".

"Srpski junak i nevina žrtva komunističkog režima"

Predsjednik Srpskog pokreta obnove, Vuk Drašković, smatra da su suci ovom presudom potvrdili "povijesnu istinu o generalu Mihailoviću". Naglasio je da je Mihailović ubijen, a njegov grob skriven jer su se "Istok i Zapad, boljševička diktatura i zapadna demokracija, sudarili na montiranom suđenju srpskom i jugoslavenskom generalu".

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj kazao je da današnji dan zaslužuje da bude proglašen "danom općeg srpskog pomirenja", piše Blic. - Povijest Drugog svjetskog rata treba prepustiti povjesničarima, a mi potomci četnika i partizana moramo zajedno graditi srpsku budućnost - kazao je Šešelj ispred beogradske Palače pravde gdje je izrečena odluka Višeg suda.

Dodao je da je Mihailović "srpski junak koji se hrabro borio u Drugom svjetskom ratu, a zatim bio nevina žrtva komunističkog režima".

"Nepravda prema našoj zemlji i našem narodu"

Srpski princ Aleksandar Karađorđević smatra da je ovom odlukom "ispravljena jedna od najvećih nepravdi u novijoj povijesti Srbije".

- To nije bila samo nepravda prema jednom rodoljubivom čovjeku, to je bila nepravda prema našoj zemlji i našem narodu. Ova presuda je od ključnog značaja za nacionalno pomirenje - smatra Karađorđević.

>>Rehabilitiran četnički vođa Draža Mihailović, sudac: Nismo utvrđivali je li ratni zločinac

>>Rehabilitiraju Dražu Mihailovića jer je smaknut bez suđenja!?

>>I notorni zločinci imaju prava

Komentara 35

DR
drazamihajlo
18:15 14.05.2015.

ne znam zasto vi hrvati pravite od muve slona, draza je bio nas komandant, nismo klali i silovali, nismo se borili protiv partizana , a najmanje da smo stetu naneli hrvatima,zasto hrvatska ignorise istinu ? mi srbi u srbiju volimomo cetnike, i republika srpska voli cetnike i imamo skupove cetnika svakih mesec dana, nikome ne cinimo zlo, branimo srbstvo sto se tice ulaska u EU vi se hrvati ne pitate nista, i ne mozete nam nista

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
13:38 14.05.2015.

Od Ravne Gore pa do Pusićkina stana, od silne sreće, nastupila galama!

JA
ja123pao
14:48 14.05.2015.

Prema njegovim riječima, u Ravnogorskom pokretu je bilo i oko 10 tisuća Hrvata, kako ih on naziva, "originalnih antifašista". ------------------------------------------------------------------------- sad je jasno . tu pripada pusić, fumić i ostali antifašisti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije