Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽITELJU ZATVOR

Savjet policajca: Ponudi mu novac da se malo smiri...

privođenje
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/2
08.11.2013.
u 21:22

Policajac je osumnjičenom D. Handanoviću davao informacije o postupku protiv njega, a Milivojević uzeo novac

“Uletjeli” su ljetos u tajna praćenja telefonskih razgovora dok su istražitelji, neslužbeno doznajemo, na oku držali Damira Handanovića (33) zvanog Prcko zbog sumnje da je umiješan u dvostruko ubojstvo počinjeno 2004. u Osijeku. Te su mjere rasplele i korupcijsko klupko u kojemu su osumnjičeni Handanović, zatim zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Osijeku Vojislav Milivojević (53), policajac Daniel Milas (35) i Zdravko Ercegovac (47).

Handanović je u pritvoru od srpnja jer ga sumnjiče za naručivanje ubojstva, a preostaloj trojici sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda danas je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Izbjegavanje odgovornosti

Milivojević je, sumnjaju istražitelji, uzeo novac od Handanovića kako bi “sredio” da se ne pokrene postupak protiv njega za prijevaru. Kaznena je prijava, pak, već bila podnesena pa je Prcko odlučio uzeti stvar u svoje ruke. Riječ je, navodno, o muljažama sa stanom.

USKOK sumnjiči Milasa da se našao s Prckovim poznanikom na kavi. Prcku je tim putem, sumnja se, poslao informacije u kojoj je fazi taj postupak, pomogavši mu da pokuša izbjeći kaznenu odgovornost. Zbivalo se to u lipnju, a USKOK Milasa sumnjiči i da je Handanoviću poručio i da podnositelju kaznene prijave preda određeni iznos novca, kako bi ga “malo smirio”. Milas je te navode USKOK-a, neslužbeno doznajemo, u obrani zanijekao.

– Taj predmet nikada nije ni došao do suda, stranke su se dogovorile – kaže, pak, Milivojevićev branitelj Dražen Srb.

“Bacit ću vas sa 6. kata”

Odvjetnik Srb, inače, zastupa Handanovića u istrazi o ubojstvu poduzetnika Pere Martića i njegove prijateljice Jadranke Modrić 2004. u bivšem hotelu Turist u Osijeku. Milivojevića se sumnjiči i da je intervenirao da se na Županijskom sudu u Osijeku prihvate žalbe Zdravka Ercegovca i Bore Ivkovića (51), osuđenih zbog prijetnji smrću te protupravnog zatvaranja. Ogorčen što je provaljeno u stan njegove pokojne supruge, Ivković je odlučio lani u ožujku provesti vlastitu istragu.

S Ercegovcem, zvanim Psiho, upao je u stan na Vijencu Ivana Meštrovića. Zatekli su petoricu mladića, od kojih su četvorica bila maloljetna. Ivković je, prema optužnici, izvukao i uperio pištolj u njih. Prijetio im je da će ih ubiti sazna li da su upravo oni provalili u stan, te ih je tukao šakama prijeteći im da će ih sve pobacati sa šestog kata.

Komentara 1

DU
Deleted user
08:27 09.11.2013.

S obzirom na to da je u Hrvatskoj odsustan svaki oblik moralna ponašanja, ovo je samo još jedan slučaj u moru sličnih slučajeva. Ništa posebno. Već smo oguglali na njih. Kao što bi rekao onaj bizarni Mesić, neka institutucije rade svoj posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije