Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALA ODLUKA

Savjet HNB-a: Imenovana Komisija za odabir likovnog rješenja kune na nacionalnoj strani eurokovanice

Zagreb: Boris Vujčić dodijelio nagrade autorima najuspješnijih dizajnerskih rješenja hrvatskih eurokovanica
Igor Kralj/PIXSELL
14.02.2022.
u 22:02

Navode da će se provesti novi natječaj likovnog rješenja nacionalne strane kovanice eura s motivom životinje kune sa šahovnicom u pozadini.

Savjet HNB-a donio je na današnjoj sjednici odluku o djelomičnom poništenju natječaja za likovno rješenje nacionalne strane kovanice eura, kao i djelomičnom poništenju odluke o konačnom izboru najuspješnijeg dizajna eurokovanice. Naime, pobjednik natječaja Stjepan Pranjković povukao je svoje likovno rješenje nakon što se pokazalo da je kuna ustvari s fotografije britanskog fotografa Iaina Leach

- Savjet je jednako tako donio i Odluku o imenovanju Komisije za odabir prijedloga likovnog rješenja nacionalne strane Republike Hrvatske na optjecajnom kovanom novcu od 1 eura s motivom životinje kune sa šahovnicom u pozadini - navodi se u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik Savjeta  Hrvatske narodne banke Boris Vujčić.

Odluka Savjeta HNB o djelomičnom poništavanju natječaja

Navode da će se provesti novi natječaj likovnog rješenja nacionalne strane kovanice eura s motivom životinje kune sa šahovnicom u pozadini.

 

Ključne riječi

Komentara 1

OD
Ostanite_doma
23:51 14.02.2022.

Kad će plenki imenovat komisiju da istraže čime se ti silni bitokrati i viceguverneri bave u HNB , (kad ne pljačkaju sirotinju) !? Možda zaključak bude da se bave sami sobom kao HGK !? Toliko su uspješni da su mass uspjeli osramotit na jednostavnom zadatku. Pa Tuđman je to u vrijeme rada uz bezbroj drugih obaveza usput napravio bolje i adekvatnije. Imate li vi ljudi stama ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije