Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi broj Foruma
Povratak na članak

Sava puna Plivinih antibiotika, prijeti superbakterija!

Antibiotici su rezultat "bitnog utjecaja proizvodnih pogona smještenih uzvodno od Zagreba". Iako dokument Plivu ne navodi poimence, jedina takva tvornica ondje jest ona Plivina.

Komentari 28

OB
-obrisani-
10:24 13.01.2012.

Sad ce se Puhovski javit za rjec i rece Hrvati sutite.hehheheheh

VL
KG
kaj_god
09:14 13.01.2012.

Ako imate neku upalu, preporučam čašu vode iz Save svkih 12 h poslije obroka.

VL
Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:27 13.01.2012.

Hm Klasična hrvatska glupost. Ovo je samo mali dio zagađenja voda. Komunisti su kemijsku industriju gradili pokraj rijeka, jer kemija treba dosta vode i najlakše se bilo riješiti otpadnih voda punih svega, - puštanjem u rijeke. Primjer: Istočni dio Zagrebaa bio je najjača industrijska zona u bivšoj Jugi. Danas su na tom dijelu zaštičena vodocrpilišta Petruševec, Črnkovec i sl. Rezultat: Kod bušenja bunara potrebnog za navodnjavanje plastenika i parcela s povrčem, nakon što smo odnijeli vodu na analizu, pronašli su u njoj na 100 metara dubine, - teške metale. Pa si misli što ima u površinskom sloju.

VL
NP
Npr19
09:39 13.01.2012.

Plivu treba zatvoriti te podići novi kredit i njime uzdržavati radnike do penzije i u penziji, do duboke starosti koju će doživjeti zahvaljujući rajski čistom okolišu.

VL
OB
-obrisani-
09:41 13.01.2012.

Sve to je demantirao bandić, javnim ispijanjem čaše čiste vrban-vode

VL
Avatar mile ivancic
mile ivancic
09:49 13.01.2012.

Svom tom neredu vezano za Plivu su kumovale hrvatske vlasti kako na razini države tako i županije i općine Brdoveci dijelom grad Zaprešić.

VL
LA
larala
10:03 13.01.2012.

13.01.2012. u 09:14h kaj_god je napisao/la: Ako imate neku upalu, preporučam čašu vode iz Save svkih 12 h poslije obroka. ......................................................................................................................................................... bez brige to ce nam sad i doc prepisati, ionako pricaju da konzumiramo previše antibiotika....evo ti ušteda u zdravstvu,sad možemo ocekivati i dodatno placanje, ipak dopunsko ne pokriva vodu iz save

VL
LO
lopine
10:16 13.01.2012.

jednostavno bivše i sadašnje direktore Plive Uhapsiti i teško osuditi na dugu robiju .......... da dodam sa njima i čelne ljude institucija i vlasti koji su im dali dozvolu za rad ...............

VL
OB
-obrisani-
10:21 13.01.2012.

eto pa ti prodaj Zidovu Firmu,ahahhahhaha

VL
OB
-obrisani-
10:40 13.01.2012.

hoce se Amnesty javit bas me zanima,haahahhahahah

VL
LI
liburnik
10:46 13.01.2012.

Što nam rade državne inspekcije? Za koji .....rac ih plaćamo? Tko je Plivi dao ISO i ostale standarde .......tko im radi audite? Kolike su kazne predviđene za ovakav krimen?

VL
LI
liburnik
10:50 13.01.2012.

Gdje je sada Piršić? On je samo glasan kada su u pitanju poslovi koji bi mogli oštetiti apartmanski biznis na Krku? Gdje je Aljoša Babić iz stranke zelenih ------kakve akcije spremaju?

VL
MA
marlon1
11:00 13.01.2012.

a stalno sam se pitao kako se ribe kod ivanje -rijeke usprkos brojnim drek-riverima tako otporne i živahne..:))

VL
LI
liburnik
11:03 13.01.2012.

Ovo je očigledan primjer zašto zelene stranke ne mogu u parlament , sada kada bi trebali dnevno na ovome skupljati bodove i urlikati do neba - oni šute. Bar jednom tjedno trebali bi imati tiskovne konferencije sa najnovijim podacima o stanju onečiđenja i možebitnim opasnostima koje ono donosi..... a oni spavaju

VL
LI
liburnik
11:05 13.01.2012.

@Gdje je Bozanić, bio je vrlo glasan kada se lobiralo protiv Družbe Adrija a na opasnost koja bi mu uništiti cjelo stado .........šuti.

VL
OB
-obrisani-
11:09 13.01.2012.

tako rade ZIDOVI uzimaju Profit a smece ostavljaju drugima,ahahahahahha

VL
Avatar Bjeda
Bjeda
11:45 13.01.2012.

Kako je rekao jedan kolega s Ruđera nakon provjere radijacije u Savi..i onda piješ li vodu iz Save....NE ....kupujem vodu......Pa zar je radioaktivna....Ma nije ...jako....

VL
CR
crocro
11:52 13.01.2012.

Sve godine po pamtivjeka do sada od kada se prati stanje pitkosti vode, sva izvješća mjerodavnih tijela glasila su da je voda zdrava i pitka. Sada kada ovo čitamo i vidimo razmjere zagađenja vode, pistavlja se pitanje da li možemo vjerovati službenim ispitivanjima vode, da li može imati povjerenje u njihovu tehnologiju i da li na koncu možemo imati povjerenje u ljude koji potpisuju zdravstvenu ispravnost vode. Toliko antibiotici, kemikalije, neki dan na TV priča i o drogama u otpadnim vodama koje su u sastavu tjelesnih izlučevina. pa se pitam jeli moguće da je voda iz Save još zdrava. Tko to može potvrditi i kako se ta potvrda može provjeriti. A da ne pričam o ribolovu na Savi. Ljudi koji se snabdjevaju vodom iz Save moraju se na razne druge načine snabdjevati ispravnom i pitkom vodom a ne iz zagađene rijeke. Ovo je pitanje povjerenja, ali da li i kome vjerovati.

VL
CR
crocro
12:27 13.01.2012.

Dijete traži od roditelja čašu vode. Tata otvori pipu i natoči čašu vode i pruži djetetu. Pij dijete moje bar ti ne znaš da je rijeka iz koje crpemo ovu vodu koju pijemo zagađena antibioticima, kemikalijama, drogama i dr. otrovima. Što sada reći na to. A Sava iz koje se crpe i pročišćava voda za piše, svakim danom ne postaje bistrija i čistija, svakim danom postaje sve zagađenija i tamnija. Dok čaša vode iz koje će pita naša djeca ne postane potpuno neprozirna i tamna. Tako se mi brinemo za budućnost naše djece i naše Hrvatske.

VL
CR
crocro
12:48 13.01.2012.

I kao treće. Zašto Hrvatska ne izvozi vodu napunjenu iz vodovodnih pipa sa izvorišta u Šibicama ili bilo koje drugog izvora u kojeg se crpi voda iz Save. Ne, u svijet odlazi voda ekstra kvalitete, mislite da šeici piju vodu iz Save. Svi oni piju našu vodu iz velikih dubina s posebnih lokacija. A mi moramo piti ono i na onakav način kako nam se nudi. Nisu svi u mogućnosti odlaziti u trgovine i kupovati vrhunske vode za piće. Netko kupuje ali ne većina. Zato je velika razlika u ova dva načina konzumiranja različite strukture voda. Pa tko voli neka izvoli. Ali gdje je onda javna briga i javna zaštita građana jer bi sva izvorišta trebala imati jednako kvalitetnu pitku vodu a ne da je i voda po kategorijama kao i kategorije stanovništva.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.