Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči dana sjećanja

Sat povijesti u Vukovaru

Foto: Branimir Bradarić
16.11.2017.
u 15:50

Lidija Miletić, ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanović, rekla je kako ovogodišnjom temom žele odati počast svim učiteljima koji su sudjelovali u obrani domovine.

U okviru Dana sjećanja na žrtvu Vukovara u OŠ Dragutina Tadijanovića održan je Sat povijesti iz Vukovara.1

Putem video konferencije povezani su učenici osmih razreda iz 20 osnovnih škola iz cijele Hrvatske kako bi zajedno razgovarali o danima obrane Vukovara i Hrvatske i to na temu „Učitelji u Domovinskom ratu – Učitelji uče primjerom“.

Lidija Miletić, ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanović, rekla je kako ovogodišnjom temom žele odati počast svim učiteljima koji su sudjelovali u obrani  domovine.

- Želimo na ovaj način odati i počast svima koje smo u toj obrani izgubili kao i svima koji su  svojim radom i trudom  po različitim školama širom Hrvatske  primali svoje kolege iz  okupiranih  dijelova kao i  djecu prognanike i izbjeglice, pružali im utjehu, pomoć i snagu kako bi preživjeli  teške trenutke  daleko od svojih domova, rekla je Miletić.

Inače, ovaj projekt održava se po osmi put i do sada su obradili na ovaj način niz tema (Bitka za Vukovar, Domovinski rat u književnoj riječi - književna riječ o Domovinskome ratu, Pozdrav Liko, Velebita diko, Plači mili Zadre moj, Iseljena Hrvatska u Domovinskome ratu i 25. godina bitke za Vukovar – Na temeljima povijesti mi gradimo novu budućnost). Tiskana je i zbirka učeničkih radova  s temom „25 godina bitke za Vukovar - Na temeljima  povijesti mi gradimo novu budućnost“ koja će biti podijeljena školama koje sudjeluju u projektu. Zbirka sadrži literarne i likovne radove učenika iz 22 škole koji su pisali i  slikali kako vide i što žele svojoj domovini u budućnos

1/18

ti čiji su i oni dio. Satu povijesti u Vukovaru nazočio je i viši savjetnik za nastavu povijesti u Agenciji za odgoj i obrazovanje Franjo Čičak koji je rekao kako Agencija temi Domovinskoga rata daje sve više pozornosti kao i da ta tema često bude i izborna tema u dodatnoj nastavi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije