Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politički analitičar:

'Komšićev sastanak s Mesićem u Zagrebu može više škoditi nego koristiti'

Željko Komšić
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
07.11.2018.
u 16:42

Svojim sastankom u Zagrebu s bivšim predsjednikom Hrvatske Stjepanom Mesićem Komšić će dodatno oslabiti šanse da se sastane s aktualnim državnim čelnicima Hrvatske, kaže Pejo Gašparević

Novoizabrani hrvatski član BiH Predsjedništva Željko Komšić jučer je boravio u Zagrebu gdje se sastao s bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem.

Sastanak je bio kratak i bez službenih priopćenja, a s obzirom na okolnosti ovaj susret može više škoditi nego koristiti normalizaciji odnosa između Sarajeva i Zagreba, komentirao je za Deutsche Welle politički analitičar Pejo Gašparević.

– Svojim sastankom u Zagrebu s bivšim predsjednikom Hrvatske Stjepanom Mesićem Komšić će dodatno oslabiti šanse da se sastane s aktualnim državnim čelnicima Hrvatske, jer koliko god bio popularan u bošnjačkom političkom miljeu, u Hrvatskoj Mesića uglavnom smatraju potrošenim političarem – kazao je on.

Iako je iz njegove stranke priopćeno kako je u službenom posjetu Zagrebu, Gašparović smatra da to nije tako.

– Ako bi Komšićev posjet Zagrebu bio službeni onda bi o tome trebalo izvijestiti državno tijelo, a ne stranka. Komšićevo miješanje državnih i stranačkih ingerencija govori kako je on neupućen u suvremene političko-diplomatske prakse u kojima nije uobičajeno da o posjetu državnog dužnosnika izvješćuje politička stranaka – rekao je on.

Video - Silajdžić i Komšić o uzurpiranju hrvatske glasačke volje 2006. godine

Ključne riječi

Komentara 78

GU
General_U
17:08 07.11.2018.

Usrećit će se bošnjaci sa sejdom ka i mi s stevanom čim dođe dobra ponuda izdat će ih ka i stevo hrvate....ljudski olo.

PO
pozornik66
16:50 07.11.2018.

Udbaško -izdajnički par

AL
altruist
17:06 07.11.2018.

Velikobošnjački "građanin" koji iskonski mrzi Hrvate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije