Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nizozemska vodi Uniju
Povratak na članak

Sastančit će svaki mjesec dok se ne uvede straža EU

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker izjavio je prekjučer u Amsterdamu da prijedlog o osnivanju EGOS-a “mora biti usvojen”, a nizozemski premijer Mark Rutte složio se s time.

Komentari 14

Avatar abakus
abakus
08:09 10.01.2016.

Ne vidim zašto bi se uspostavljala Europska granična straža kad svaka država ima vlastitu policiju i vojsku i može čuvati svoje granice. Nije problem u ljudima koji bi granicu čuvali, već u ovlastima koje imaju. Obično stajanje na granici ni jednog ilegalnog migranta neće zaustaviti u njezinom prelasku. Htjeli mi to ili ne, oružje u rukama i dozvola njegove upotrebe jedini su jamac nepovredivosti granice, kao što je to, uostalom, oduvijek i bilo. Prema tome, nikakve koristi od EGOS-a ukoliko ne budu imali dozvolu upotrebe oružja, a ako tu dozvolu dobiju, onda su za čuvanje granice opet sasvim dovoljne snage koje svaka država EU već ima. Iskreno, meni sve ovo "vuče" na inscenirani napad na EU (prije poziva Merkelice ovakvih problema nije bilo) kako bi se postiglo upravo ovo: još veće prepuštanje suvereniteta država EU fantomskoj vladi koju nitko nije birao i koja nikome ne odgovara a redovito nam nameće svima kojekakve odredbe koje nitko (osim nekih manjih skupina) ne želi.

VL
Avatar Brumiko
Brumiko
09:39 10.01.2016.

Drugim riječima, osniva se ENA: Europska narodna armija. Dolazit će k vama htjeli vi to ili ne. Moja prognoza slijedećih koraka: 1. Razoružavanje teritorijalnih obrani (npr. Hrvatske vojske). 2. Sprečavanje međunacionalnih sukoba (s migrantima).

VL
I1
ing-12345
10:31 10.01.2016.

Nema potrebe za nikakvom EU stražom. Svaka zemlja članica EU može sama zaštiti svoje granice a pogotovo ako joj druge članice pomognu novčano. A relokaciju muslimana zaboravite.

VL
Avatar Pavel ic
Pavel ic
12:43 10.01.2016.

tko nama kroji politiku jedni nizizemci koji nemaju nikaku tradiciju osim kurvi i marihuane.nama trebaju bolji zakoni da zastiti nas europljane

VL
SP
spalato60
12:13 11.01.2016.

Oni žicu a mi na ulaz u Tovarnik natpis DEPONIJ.

VL
Avatar neidemdalje
neidemdalje
13:56 12.01.2016.

Nikakva europska niti koja druga vojska nema što tražiti na teritoriju hrvatske u suprotnom taj čin smatrat će se agresijom...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.