Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA BURZA R

Saša Vrabelj (26): Još ništa, a poslao sam 20 molbi

saša
06.03.2010.
u 14:33

Večernjakova rubrika koja će vam u vrijeme krize pomoći da lakše nađete posao! Javite nam kako ste izgubili posao i što biste voljeli raditi. burza@vecernji.net

Po zanimanju sam dipl. ing. rudarstva, a diplomirao sam 6. ožujka prošle godine. Nakon 40 dana, našao sam posao u tvrtki gdje nisam dobivao plaću, a sada je u stečaju. Nisam želio raditi na taj način te sam od tada tri mjeseca na birou i tražim posao u svojoj struci. No izvukao sam i pozitivno iskustvo jer sam nešto naučio te barem imam radno iskustvo, pa sam odmah i ozbiljniji kandidat za posao, a tu je i šest mjeseci radnog staža. Od tada sam poslao 20-ak zamolbi u roku od tri mjeseca, no deset odgovora nisam ni dobio, bilo je pet odbijenica i pet sam puta bio pozvan na razgovor.

Evo, jučer sam bio na razgovoru i pozvan sam opet za 15 dana, i to u tvrtki u Zagrebu, jer je tamo mnogo veći izbor poslova nego u Koprivnici, a i nemam ništa protiv preseljenja zbog posla. S mojim je fakultetom situacija možda bolja nego s drugima, jer inženjera rudarstva nema puno pa imamo prednost pred ostalima za koje je manje vjerojatno da će dobiti posao, no teško je svima – kaže Saša Vrabelj iz Koprivnice.

 

Komentara 5

RA
razočarani1
01:55 07.03.2010.

baš čudno da nije našao posao,bar ima posla kod poslodavaca koji ne plačaju...pevec navodno ponovno otvara centre,pa če trebati radnike koji če raditi,naravno ne za plaču......pa što se još niste navikli živjeti od zraka

OB
-obrisani-
15:24 06.03.2010.

Inžinjer rudarstva traži posao u ravnoj podravini i posavini ali najrađe u Zagrebačkonm rudrstvu a radno mijesto po mogučnosti u Kafiču ((((pogledaj sliku))))

MA
marko53
15:39 06.03.2010.

Dvadesetak molbi u tri mjeseca.Ovaj se bas i ne trudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije