Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sajam

Sarajevo: Varaždinska županija najbolji je izbor u regiji

sajam (1)
Lj. Risek
23.09.2011.
u 14:19

Na sajmu izlaže više od 50 izlagača iz Bjelovarske, Zagrebačke, Krapinske, Međimurske i Varaždinske županije i BiH

 – Sudjelovanje političkog vodstva i gospodarstvenika Kantona Sarajevo na 3. ivanečkom gospodarskom sajmu govori o želji za dobrosusjedstvom i za zajedničkim nastupom na trećim tržištima u joint venture projektima. U tome učimo od onih koji su u našoj regiji sigurno najbolji u tome, od Varaždinske županije, najkonkurentnije u Hrvatskoj – to je u petak, na otvaranju Sajma gospodarstva u Ivancu, brojnim okupljenim gospodarstvenicima poručio dr. Rusmir Sendić, ministar privrede u Vladi Kantona Sarajevo, koji je jesenas partner ivanečkog sajma.

    Da je partnerstvo Hrvatske i BiH, ali i ostalih zemalja u regiji imperativ izlaska iz krize, ulaganja, otvaranja novih radnih mjesta i povećanja konkurentnosti, čulo se potom i u izlaganjima ekonomskog stratega Dragana Kovačevića, koji je naglasio da je suradnja jedina perspektiva naše regije, jer se samo tako gospodarstvo može pokrenuti po načelu zakona spojenih posuda. A o tome gdje su i koje su mogućnosti suradnje, potom se čulo u prezentaciji gradskih i županijskih projekata, koje su predstavili pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo Alen Leverić i ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić.

– Gospodarski sajam gradski je projekt, zamišljen kao mjesto okupljanja poduzetnika svih profila, prezentacija ideja i realizacije zajedničkih inicijativa. Manifestacije ovakvog tipa dobro su došle kao prilika da poduzetnici popularno i jeftino promiču svoju ponudu – izjavio je Batinić.

– Današnjim Gospodarskim forumom pokazali smo da se može iz ovog gliba u kojemu se Hrvatska sada nalazi. Drago mi je što Kanton od naše županije preuzima Zakon o JPP-u, koji će tamo zaživjeti već za mjesec dana, temeljem kojeg je kod nas sagrađen cijeli niz škola i dvorana. A to će rezultirati i povećanim opsegom posla za građevinsku operativu iz Hrvatske – poručio je župan Predrag Štromar.

    Nakon gospodarskog foruma, sajam je otvoren kratkom svečanošću pod golemim šatorom u gradskom centru, gdje je svoje proizvodne i uslužne djelatnosti predstavilo više od 50 izlagača iz pet hrvatskih županija i BiH. Izlagačima se u subotu od 9 do 18 sati pridružuju i vinarsko-vinogradarske udruge i renomirane autokuće, koje predstavljaju svoj vozni park.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije