Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostaje iza rešetaka

Sanaderu odbijena žalba, izručenje možda tek 18. ožujka

\'18.11.2010., Sabor RH, Zagreb - Press konferencija Ivo Sanader. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL\'
S. Strukić/PIXSELL, arhiva
20.01.2011.
u 12:30

Ovakva odluka suda u Linzu bila je očekivana, kao i produljenje postupka izručenja

Viši zemaljski sud u Linzu odbio je žalbu Ive Sanadera na ekstradicijski pritvor u kojem se nalazi, a glasnogovornik salzburškog tužiteljstva Marcus Neher izjavio je za agencije da se ovime postupak izručenja Hrvatskoj produžava najdulje do 18. ožujka, piše Die Presse.

Ovakva odluka suda u Linzu bila je očekivana, kao i produljenje postupka izručenja te obrazloženje odbijanja žalbe po kojem još uvijek postoji opasnost od bijega.

Ono što nije bilo očekivano jest dio obrazloženja prema kojem više ne postoji opasnost od uklanjanja dokaza. U svakom slučaju Günther Winsauer, glasnogovornik suda u Linzu, izjavio je da će Sanader ipak imati pravo na još jedno traženje oslobađanja iz pritvora.

Osim traženja zbog sumnji u prijevaru, zlouporabu položaja i zločinačko udruživanje u Hrvatskoj, Sanader kao osumnjičenik, i to zbog pranja novca, zanima i Austrijance. Sljedeće saslušanje u tom dijelu istražnog postupka bit će 3. veljače.

Ključne riječi

Komentara 39

OB
-obrisani-
17:42 20.01.2011.

omraženom sanaderu treba uzeti sve do zadnjeg centa

OB
-obrisani-
14:39 20.01.2011.

Veli poštena hrvatina Ivek Sanader da mu se ne ide doma jer na zapadnom balkanu sve sami lopovluk, afere i vanka EU savezni mrak..

OB
-obrisani-
16:07 20.01.2011.

hoću da budemo kao židovi a državom dugovječni poput bharatijaca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije