Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mogu li političari zaustaviti podjele?
Povratak na članak

Sanader je ‘za dom spremni’ nazvao fašističkim i pozdrav je – nestao

Danas je nebitno što tko kaže. Riječi su devalvirale, nema autoriteta

Komentari 61

DU
Deleted user
14:34 10.05.2016.

Elementarni problem našega čovjeka je to što smatra da ako si protiv komunističkog režima, automatski moraš biti fašist. Umjesto da gledaju kako spada - i komunizam i fašizam su zlo.

VL
DU
Deleted user
14:31 10.05.2016.

Čim vidim ovog partijskog apologeta Cipeka odmah me potjera na wc.

VL
Avatar TvojUjko
TvojUjko
14:45 10.05.2016.

Za ljevicu su Branitelji, Domoljubi, dijaspora ustaše, za desnicu su ljevičari Komunisti, udbaši, srbočetnici, jugofili..toga nema u svijetu što ima kod nas..

VL
DK
davor.kutlesa
14:57 10.05.2016.

Glavne podjele u Hrvatskoj su: Jedan dio Naroda je za "DOMOVINSKI RAT" i samostalnu (Europsku) Državu a drugi su jako protiv istoga, odnosno žale za bivšom federacijom Balkanskih država i propalom ideologijom.

VL
ME
medved12
14:44 10.05.2016.

sanader je rekao kradi i svi su počeli krast ha ha

VL
Avatar majmunranko
majmunranko
14:47 10.05.2016.

Drugovi četnici iz Večernjeg, nešto se pobrkali. Nije nestao Za dom spremni. Nestao je Sanader, vaš prijatelj koji vam je smanjio porez.

VL
Avatar Matija22
Matija22
15:15 10.05.2016.

sanader je bio za lovu spreman

VL
DO
domxerex
15:15 10.05.2016.

Slažem se da je fašizam zlo, ali i komunizam je isto zlo (po broju žrtava u svijetu čak i veće zlo ako se može upoređivati dva zla) pa bi onda trebalo zabraniti i njihova obilježja i pozdrave isto.A ne sklanjati komunizam iza pojma antifašizma i ona se čuditi i pitati tko je to obezvrijedio isti taj antifašizam koji komunistima služi kao smokvin list za njihove zločine protiv vlastitog naroda u ime njihovog privatnog probitka pod krinkom općeg dobra i napretka društva. Po uzoru na Bakarićevu vilu u ZG koju mu je ostavo otac za zasluge za narod koji je ubijao i sudio nemilice (među ostalima i Stepinac) bez milosti i dokaza.

VL
KS
Ksantipa
14:45 10.05.2016.

Sanader je imo tu moć, utjecaj i hrabrost. Ovo sada su mahom kukavice. samo muljaju nitko se ne usudi to izreći. Mnogi od njih se s tim i ne slažu. Doduše ne slažu niti da budu antifašisti, ali se tako izjašnjavaju, radi Amera i Frau Merkel, te još ponekog u Europi i svijetu.sanader je svima bio autitet, doma i vani. Nema više takvih, bez obzira što mu se sve stavlja na teret, bio je vrhunski vođa i državnik. Nije nas okolo sramotio ničim, a najmanje kako ne zna ni beknuti na stranom jeziku, kako se sledi kad stoji uz bok, svjetskog lidera, kako sluganski prihvaća kritike i prima packe,...

VL
AC
ante carapovic
15:44 10.05.2016.

Onog trenutka kad se zabrani isticanje komunistickih simbola,kad za partizanske i komunisticke zlocine budu pokrenuti sudski postupci,e tada vise nitko nece spominjati niti slovo"U". Znaci sve se moze rjesiti u saboru i ne treba nitko imat autoritet,potrebna je samo volja

VL
MA
mastermind
15:35 10.05.2016.

Za Dom Spremni nije fašistički pozdrav niti može biti. Ustaše su upotrijebile taj pozdrav, kao i recimo Hvaljen Isus, pa opet nikom normalnom ne pada na pamet reći da je fašistički. Sam po sebi pozdrav je lijep jer govori o ljubavi prema Domu i Domovini, nema tu nikakve mržnje. A i službeno je i u zakonima RH jer je bio moto HOSa, koje su službene oružane snage RH. Dakle, prekinite nas maltretirati lažima i izvolite početi raditi za dobrobit naše Domovine.

VL
GR
graci
15:47 10.05.2016.

Još samo da Milanović nazove titov rešim zločinačkim i podjele u društvu će nestati a i titove ulice i trgovi.

VL
PA
pacijent
14:41 10.05.2016.

dajte narodu kruha , posla i sprijecite odlazak mladi vani jer bez toga nece biti ni hrvatske pa poslije ce pozdravljati drugi kako oni hoce

VL
VA
vadis
18:14 10.05.2016.

Za dom spremni, su upotrebljavale Ustase, a oni su bili saveznici nacisticke Njemacke i fasisticke Italije. Samo s tim cinom oni su fasisti, njihov pozdrav je fasisticki. Od ne znajna kako uciniti nesto pozitivnog za drustvo, proustaska desnica razara Hrvatsku. Oni se sluze dimnim zavjesama, kao toboze veliko domoljublje, katolicizam i mrznja prema razlicitim. Domoljublje se ogleda kako biti cestit i posten covjek, radnik, postivanjem hrvatskih zakona. Sve ovo drugo sto nam "vrli domoljubi" propagiraju je obicna laz.

VL
Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
15:22 10.05.2016.

Žao mi je što neki Hrvati izražavaju svoje domoljublja pod simbolima i ideologijom koja je te iste Hrvate ubijala kao recimo u Donjem Dolcu. Malo tko zna da su tamo njemačke SS trupe učinile pokolj oko 300 žena i djece. Jako se malo zna o zločinima nacista i fašista nad Hrvatima koje su počinile za neke savezničke vojne jedinice. Možda bi nakon toga nekome i prisjela dignuta desnica u zrak. Možda bi shvatili kako Hrvati nisu visoki, plavi i germani. Ali dobor... najveći grijeh je na političarima koji su primjenili isti recept koji primjenjuju Srbijanci kad je riječ o ratu devedesetih godina. Oni cijelu priču koncentriraju na onome što se dogodilo u "Oluji" i na tome grade platformu za propagandu. A Drugi svjetski rat za političare se sveo na Jasenovac, broj žrtava Jasenovca, Srbe i Židove. Čak u toj priči je najbolje izbjegavati Hrvate koji su smaknuti u Jasenovcu. Njih ne treba spominjati. I onda se ne treba previše čuditi kad mladi kupuju nacistička obilježja i s time izražavaju svoj bunt. Jer ako ne doživiš tragediju iz osobnog iskustva tj. iz iskustva tvog naroda onda te baš to ne boli toliko, a pogotovo ako ti svi govore kako su Nijemci bili veliki frendovi Hrvatima u Drugom svjetskom ratu ispred Staljingrada. Gospodo draga, Hrvati su srušili Pavelića, a ne Sovjeti, Ameri ili Marsovci...

VL
OT
Otto11
15:40 10.05.2016.

Autoritet se dugoročno može graditi jedino na istini i znanju. Nikako ne na komunističkim dogmama. Uništavanje komunističkih dogmi i otvoren razgovor je nužnost.

VL
Avatar Istina je voda duboka
Istina je voda duboka
15:17 10.05.2016.

Ma za sve je kriv Facebook! Prije se znalo tko je autoritet, tko je faca, tko iza svojih riječi stoji djelima, a pojavom Fejsa sve je otišlo k vragu! Pogledajte ljude na Fejsu, svi nešto glume. Fejs i lažni prijatelji daju im lažnu sigurnost, lažno samopouzdanje, lažni osjećaj važnosti... Jednostavno su raznorazni anonimci iskoristili sve blagodati Fejsa da bi sebi dali na važnosti i da bi ispuzali iz svoje anonimnosti i svojih bijednih života. Male seljančice u trošnim kupaonama pokazuju sisice i glume manekenke, mladi klinci za volanom trošnog Golfa glume seoske mangupe, isfrustrirani galamdžije urlaju Za dom spremni a u stvarnosti im žena neda ni tekmu gledati! Mladi isfrustrirani klinci misle da su im za sve krivi Srbi, crnci, muslimani,pederi... pa se na Fejsu razbacuju ksenofobijom, mržnjom (koja to u stvari i nije)... Mladi neradnici, djeca bogatih roditelja kojima je dosadno u životu glume nekakve umjetnike, liberale, "napredne"... Svi su oni isti; i lijevi i desni, i mladi i stari, i muški i ženski, svi su isfrustrirani i svi koriste Fejs da bi izašli iz anonimnosti i da bi sami sebi dali na važnosti. Vrijednosti su davno uništili pokvareni političari zajedno sa medijima, i nema više autoriteta. Izazvali ste kaos a sada ga više ne možete kontrolirati, a bit će i gore....

VL
Avatar Mile voli disko
Mile voli disko
14:48 10.05.2016.

Normalno da je društvo kaotično, dovoljno je samo pročitati komentare koji isijavaju mržnju po portalima i takvih je sve više. Bolest je zavladala.

VL
PE
perfa57
14:44 10.05.2016.

Ovakvom stanju su u velikoj mjeri pridonijeli i novinari.

VL
TM
trade_mark
15:47 10.05.2016.

a šta očekuje država? horda izađe pred državnu instituciju I traži linč osobe koja njome ravna (mirjana rakić), I svi šute: premijer, policija, predsjednica (koja jučer kao neka stroga majka šalje nejasne poruke preko televizije)... I šta sad hoćete? imamo neobrazovno i nekulturno društvo koje je rezultat dugogodišnje nebrige, neulaganja i zanemarivanja, I sad se svi čudom čudimo. y*ebite se, svi!

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.